x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

El perill de l'FC Andorra

El recurs de l’associació ProLiga contra la concessió d’una plaça a l’FC Andorra a segona B és un nou inconvenient perquè s’assoleixi l’ascens o no l’equip de Piqué ja haurà quedat marcat per sempre jugui allà on jugui
Actualitzada 08/08/2019 a les 06:32
Assolir dos ascensos d’una tacada és una fita importantíssima que s’haurà donat en casos comptats amb els dits d’un mà en el futbol espanyol modern. Pujar de tercera a segona B, a més, no és tan evident perquè és una categoria molt competitiva i amb equips amb molts anys d’experiència. El fet de tenir una gran plantilla no és garantia de res perquè sovint no puja el conjunt amb més pressupost. Hi ha camps amb molta pressió i no acostuma a ser una categoria en què el futbol de classe s’acabi imposant. Saltar-se tercera és un alleujament per a un club amb aspiracions d’anar molt més amunt perquè molts clubs de cert prestigi s’han vist en un infern per sortir any rere any quan han caigut en la categoria. El Futbol Club Andorra tenia dret a demanar la plaça del Reus si entenem que un cop ja havia ascendit al camp a tercera era equip d’aquesta categoria a tots els efectes. Els dubtes jurídics que poden aportar els crítics és que no era un equip de tercera perquè no havia començat la competició i simplement era el campió de primera catalana. El debat sembla que va per a llarg perquè si l’entrada de Piqué a l’FC Andorra ja va fer córrer rius de tinta, el fet de fer un superequip per a la categoria va obrir la porta a les crítiques dels rivals, ara la polèmica encara és més forta. Les emissores espanyoles, en plena canícula, estan dedicant hores i hores a l’equip de Piqué com si existís una espècie de conxorxa amb la Federació Espanyola de Futbol perquè l’FC Andorra vagi pujant categories per decret. Cal suposar que els propietaris del club eren conscients que si guanyaven la plaça, especialment per la vinculació amb Piqué i els milions de haters que acumula el central del Barça, hi hauria enrenou fort. L’equip estarà en el punt de mira durant un temps i les aficions rivals el consideraran especialment enemic i li cantaran cançons sobre com guanyar ascensos als despatxos. El pitjor de tot és que segurament aquest perfil ja el tindrà pugi o no de categoria a causa de la repercussió de l’afer. Posats a estar en aquest escenari potser millor fer-ho directament a segona B. El grup ProLiga ha impugnat l’ascens i, preguntat sobre quin és el problema, ha assegurat que no n’hi ha cap. S’ha oblidat de dir, però, que ha tingut els 15 minuts de glòria.
Etiquetes
  • #1 Alfred
    (08/08/19 12:09)

    Que hipócritas. Cualquier equipo con posibilidades económicas hubiera hecho lo mismo. Que es lo que pretenden? Yo lo tengo claro: enfangar el tema y estigmatizar al equipo.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts