x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

És viable el ràfting?

FEDA no ha tardat ni 24 hores a desmentir el cònsol de Sant Julià, Josep Vila, respecte a la viabilitat del ràfting com a activitat continuada. Fins i tot el van convocar al llac d’Engolasters per veure com ja quedava molt poca aigua.
Actualitzada 02/08/2019 a les 06:43
La viabilitat del ràfting com a activitat fixa té dues versions enfrontades, segons ho expliqui el cònsol major lauredià, Josep Vila, i el director de FEDA, Albert Moles. El cònsol va fer un balanç molt positiu de l’experiència de la baixada de barques durant els cinc dies de festa major i va concloure que l’activitat era viable, tan sols amb el suport de FEDA en moments puntuals del juliol. El comú defensa que durant la primavera i principis de l’estiu hi ha prou cabal d’aigua i que la companyia elèctrica només hauria de turbinar aigua per donar més cabal en la part més calorosa de l’estiu. Vila volia establir així que el ràfting és possible i factible, deixant clar però que la idea l’ha posat ell damunt de la taula i ha fet la prova fent baixar 300 persones, però que en tot cas serà el proper equip comunal el que haurà de decidir si tira o no endavant aquest projecte de forma fixa. Moles té una visió totalment diferent i, per primer cop, tot i la tradicional prudència del director de FEDA a l’hora de fer valoracions, ha deixat clar que és una activitat inviable. Va pujar ahir al llac d’Engolastres per mostrar com en cinc dies d’enviar aigua amb turbina per aixecar el cabal del riu el nivell està en mínims. La conclusió de Moles és que l’activitat es pot acollir si es tracta de dies puntuals com els de la festa major, però que com a esdeveniment fix és inviable. La quantitat d’aigua que s’envia és el doble de la que entra i per tant el llac es va quedant sense reserves i FEDA necessita aquesta aigua per produir energia. Les dues versions no tenen res a veure, però el comú lauredià té moltes opcions de sortir perdent perquè si FEDA rebutja enviar aigua durant el juliol i l’agost, el ràfting només es podria fer, segons els estudis realitzats, durant la primavera, i converteix la proposta en inviable econòmicament. Arribats a aquest punt caldrà que el proper comú, en cas que consideri el ràfting com una activitat prioritària a engegar, engegui converses amb govern perquè es determini si hi ha o no suficient aigua per desenvolupar la proposta durant un mínim de mesos. Pretendre fer-la només de l’abril al juny és un risc massa gran perquè el nombre de turistes és baix i no generaria suficients ingressos. La viabilitat del ràfting continua encara en dubte.
Etiquetes
  • #3 que no heu entés del tema?
    (02/08/19 18:07)

    El titol i redactat d'aquesta editorial deixa clar que o bé no s'ha entès el missatge o ...serveix a la "foscor".

    Respondre
  • #2 Blanc i en botella,llet
    (02/08/19 13:20)

    "No és viable i no és sostenible. I és inviable perquè no hi ha prou aigua”. Albert Moles. Perquè busqueu les tres potes al gat?

    Respondre
  • #1 Lauredià
    (02/08/19 11:18)

    Crec que l'editorialista no ha entès que surt més aigua de la que entra. No sé si la redacció del Diari té vistes damunt el riu. Potser a finals de juny FEDA ja hauria d'obrir força l'aixeta. Sr. turista, vingui a Sant Julià i practiqui rafting amb aigua gelada del desglaç i vent a dojo! Porti tota la família! Tanquem a partir del primer de juliol. Srs. del Diari, no doneu corda al Vila que acabarem tots dels nervis.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts