x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

La banca es reinventa

La banca ha elaborat un pla per buscar noves vies de negoci. El document ha estat entregat a Govern perquè requereix que es facin canvis legislatius importants que permetin oferir nous productes a capitals exteriors
Actualitzada 09/07/2019 a les 06:40
La legislació financera nacional no va anar evolucionant com la majoria de places exteriors, especialment amb les que podrien ser mirall, com Luxemburg o Liechtenstein. El model de negoci feia que no calgués anar adaptant la regulació a l’evolució del món de les finances. El camí cap a la transparència que va culminar amb l’intercanvi d’informació fiscal va marcar un abans i un després per a les entitats. Es va entrar en un període transitori cap a nous models de negoci perquè el volum i el potencial de les entitats financeres estan molt per sobre del que genera una economia de vuitanta mil habitants, per milions de turistes que vinguin. Les entitats es van posar d’acord per fer una anàlisi de quina és la realitat en d’altres places i quins són els productes i serveis en què es podria ser competitiu. La banca sap que per créixer necessita dos fronts més enllà del mercat nacional. D’una banda, cal que les entitats que van apostar per sortir vagin desenvolupant-se en aquells mercats on estan ben establertes. Això significa que en alguns casos s’ha de renunciar a places que no han donat la rendibilitat desitjada. El segon punt és tornar a convertir Andor­ra en un lloc atractiu per a capitals forans amb el benentès de seguir les normes de transparència i mantenir els compromisos internacionals adquirits. Aquesta màxima està fora de tot dubte. Per a aquests nous models de negoci s’ha elaborat un pla que marca quins són els camins més prometedors i quines són les reformes, especialment de tipus legislatiu, necessàries per poder ser competitius. Un dels principals problemes es troba en les traves que genera una Llei d’inversió estrangera que quan va ser concebuda no estava pensada per acollir fons o llistats de valors. La reglamentació és massa rígida i aplica criteris massa similars per a situacions que no tenen res a veure, com l’obertura d’un negoci o l’establiment d’un fons d’inversió. L’executiu ja ha mostrat la predisposició a donar suport als bancs i establir un pla que vagi implementant les reformes necessàries. La banca necessita de forma ràpida una nova línia de negoci i la plaça ha de tenir les eines per demostrar que és atractiva i competitiva. Ara cal que tot el procés comenci al més aviat possible.
Etiquetes
  • #5 Jordi
    (09/07/19 16:45)

    Primer pas a les fusions.

    Respondre
  • #4 Mario Draghi
    (09/07/19 14:37)

    La banca no es reinventa,la banca està morta, l'unic salvavides de moment son quatre youtubers i instagramers,tota una mort anunciada.

    Respondre
  • #3 Pere
    (09/07/19 13:48)

    Abans de fer, cal pensar. Ara fem tard i ningú ens tornarà a fer confiança.

    Respondre
  • #2 Van tard.
    (09/07/19 10:10)

    Van tard. Això potser tenia sentit fá 10 anys. Dintre de cinc anys els fons d'inversió seran pràcticament gratuïts - gestió i dipositària - i sobraran la meitat. Suggereixo que facin un estudi comparatiu de les comissions a Andorra i a altres països...

    Respondre
  • #1 Toni
    (09/07/19 08:03)

    I esperem a aixecar exclusives com el renting, leasing... que es van reservar en l'antiga llei. Ja va sent hora d'obrir el mercat i també de permetre l'entrada de fintechs al país.

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts