x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Impotència judicial

La recusació acceptada pel Tribunal Superior Penal de Josep Maria Pijuan obre un capítol d’incertesa ja que el món judicial tem que altres lletrats s’apuntin al ‘model silvestre’ de bloquejar el sistema jurídic amb recusacions.
Actualitzada 22/12/2018 a les 06:49
Només que cinc advocats es dediquin a utilitzar el mètode que Silvestre ha patentat per col·lapsar el sistema i impedir que es pugui celebrar el judici del cas BPA s’entraria en una situació molt complicada. Cal recordar que l’allau d’accions formals per obstaculitzar la vista oral sobre BPA ha comportat que un any després de l’inici de les sessions no només l’afer està aturat sinó que ni tan sols hi ha una data aproximada per a la represa. Traslladar la situació de bloqueig a d’altres casos posaria l’administració de justícia a tocar del col·lapse perquè no està preparada per a les recusaciosn en cadena quan van combinades amb querelles o demandes civils i recursos a dojo arribant en tots els casos al Constitucional. El legislador no va tenir en compte que un advocat amb temps i diners podia fer trontollar el sistema i no va preveure que si cinc advovats es coordinen i posen damunt la taula centenars d’atacs combinats premeditats el sistema caurà a plom. La mala fe processal que els autes de les sentències ja atribueixen a Silvestre i la voluntat de bloquejar el sistema no serveixen absolutament de res. Tothom sap que utilitza l’abús processal per cercar el col·lapse, però no es pot fer res perquè no existeixen les eines legals per aturar-ho. És molt greu que s’hagi arribat a la constatació que una sola font de diners per fer front a totes les despeses que calguin pot fer caure a trossos l’administració de justícia d’un Estat. És peremptori que la propera majoria al Consell General aprovi de forma immediata un canvi en la legislasció per empresonar els advocats de qui es constati que busquen amb mala fe l’esfondrament del sistema judicial. És evident que s’han de limitar el nombre de recusacions perquè arriba un punt en què és evident que no tenen cap base. També cal que els batlles puguin fer de magistrats i evitar haver de fer grans ampliacions de plantilla com a mesura per contrarestar les recusacions. Però el que és imprescindible és acabar amb la impunitat que s’ha demostrat que tenen els advocats per fer un torcebraç al sistema i intentar guanyar un cas fent que no se celebri mai. Les penes han de ser exemplars per evitar que la imatge lamentable d’impotència que està donant la justícia es torni a repetir.
Etiquetes
  • #2 Ferran
    (22/12/18 21:06)

    Refeudalització de la justícia? Ja hi som! Tornarem als processos criminals sense advocats? El Manual Digest recomana la prohibició de l'actuació dels advocats per tal de no allargar els plets. Així va ser fins els anys 80 del passat segle. Visca el Manual Digest!

    Respondre
  • #1 Cee
    (22/12/18 15:46)

    Estat débil, culpa de l'advocat. El que tinc aquí recusat.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts