x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Un cas molt greu

Un sindicat de la policia va revelar ahir que a final de l’any passat va posar en coneixement de Funció Pública que existia la possibilitat d’un delicte en el cas dels agents que estaven cobrant dues vegades el sou mentre estaven de baixa
Actualitzada 16/11/2018 a les 06:49
El cas dels funcionaris que van cobrar dues vegades el salari mentre estaven de baixa amenaça de convertir-se en un serial. Ha quedat clar que aquest fet va ser determinant en el trencament de la plataforma sindical un cop el col·lectiu d’empleats de l’administració general i el dels professors van decidir fer pública la situació. Es tracta d’un afer en què l’acció que han comès els funcionaris és tan greu com la capa de terra que s’hi ha volgut tirar damunt. Funció Pública queda ara en el punt de mira un cop el sindicat de policies ha explicat que ja va advertir fa gairebé un any que s’estava produint un fet que podia ser constitutiu de delicte. Perquè, per si això fos poc, a dia d’avui encara hi ha funcionaris que no han tornat els diners després de mesos de reclamacions. Funció Pública ha incorregut en una deixadesa de funcions que haurà de ser molt ben explicada. No s’entén per què es va obviar la lògica de posar en coneixement de la fiscalia, tot i que el més normal era presentar una demanda, el que estava succeint. Però un cop més tot el que passa al departament que gestiona els funcionaris és inexplicable. El forat va arribar a ser de 300.000 euros en la mútua, però el fet que la major part hagin tornat els diners no els sostreu de la possibilitat que haguessin comès un delicte. L’obligació de Funció Pública és tenir cura dels diners de les arques de l’Estat i per tant actuacions com la de cobrar dues vegades el salari i esperar que ningú se n’adoni no són justes. També caldria esbrinar quin és el tipus de control que hi ha a la mútua que paga el complement dels salaris per als funcionaris que estan de baixa. No té cap sentit que una irregularitat com la duplicitat de cobrament pugui estar mesos sense ser detectada quan era evident que els pagaments que s’estaven fent no corresponien als ingressos que feia la CASS respecte d’aquells treballadors. No adonar-se fins que la diferència arriba als 300.000 euros fa pensar molt respecte a com estan fixats els sistemes de control a la caixa que abona el complement fins al cent per cent del sou del funcionari quan està de baixa. Hi ha massa dubtes que Funció Pública o el Govern hauran d’aclarir perquè la sensació que estan donant en tot aquest afer és molt poc gratificant.
Etiquetes
  • #4 ciutadana
    (16/11/18 21:05)

    Fet GRAVISSIM, que cal posar damunt la taula i procedir en llei. Si es vol correr cortina de fum, es perd tota credibilitat i tots a saltar-nos la llei !

    Respondre
  • #3 Joan
    (16/11/18 19:27)

    Ningú parla de la editorial d'ahir contra el mateix sindicat i la policia. Editorial digne de ser analitzat amb lupa des del punt de vista judicial. Donant per autèntics uns fets. Sr. Pot, Sr. De Planells. Els hi han venut una moto. Lo pitjor és que l'han comprada.

    Respondre
  • #2 estevet
    (16/11/18 14:54)

    Andorra, el país on mai ningú és culpable de res...

    Respondre
  • #1 lluis
    (16/11/18 12:54)

    A funció pública falta personal especialitzat més tècnic, com altres ministeris, vaja. Si un funcionari cobra una quantitat indegudament i no comunica la situació, es apropiació indeguda i la fiscalia pot actuar.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts