x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Poca seguretat

L’endemà de l’atemptat mortal a la Rambla de Barcelona ja es va començar a parlar de la necessitat d’incrementar les mesures de seguretat a Carlemany i Meritxell per evitar atropellaments premeditats. Encara no s’ha fet res
Actualitzada 27/08/2018 a les 06:47
Fa pocs dies es commemorava el primer aniversari de l’atemptat a les Rambles de Barcelona que va acabar amb la mort de tretze persones, atropellades deliberadament per una furgoneta conduïda per un terrorista, i un centenar de ferits. Després de l’atemptat tothom es va qüestionar si les mesures de seguretat que hi havia a un dels eixos més concorreguts de la capital de Catalunya eren les adequades per evitar atacs d’aquest tipus. Una manera d’atemptar que no necessita una estructura tan organitzada com la que cal per fer atacs amb armes de foc o explosius. L’efecte crida que poden provocar aquest tipus d’atemptats va posar en relleu que Andorra en general, i el gran eix comercial format per les avingudes Meritxell i Carlemany en particular, no estava preparada per evitar l’acció d’un conductor suïcida. Des d’aquell fatídic 17 d’agost del 2017 es va començar a parlar de la necessitat de dotar de seguretat les dues avingudes, sobretot pel fet que primer Carlemany i després la part baixa de Meritxell ja s’havien transformat en carrers per a vianants. I com s’ha pogut veure aquest agost, dos eixos que s’han omplert de vianants amb el conseqüent risc per la seva seguretat de produir-se un atemptat amb un vehicle. Un any després de l’atac a la Rambla de Barcelona, que s’hagin incrementat les mesures de seguretat només és constatable en el fet que es poden veure policies patrullant amb armes llargues pels carrers més comercials de les parròquies centrals. A dia d’avui no se sap encara per quina mesura de seguretat apostarà la policia per evitar atemptats a Meritxell i Carlemany. El Diari publicava diumenge la posició al respecte de les cònsols majors de les dues parròquies concernides. Les dues coincideixen en el fet que s’han d’instal·lar sistemes antiterroristes. Trini Marín considera que no haurien d’estar activats permanentment i només les creu necessàries quan hi hagi al país una gran quantitat de turistes i vehicles. Conxita Marsol, per la seva banda, creu que l’avinguda ja està protegida en l’actualitat, però és partidària d’incrementar la seguretat. Les dues informen que el sistema podria estar escollit a l’octubre. És necessari decidir d’una vegada per totes per quina mesura antiterrorista s’aposta i instal·lar-la al més aviat possible. No sigui que algun dia hàgim de lamentar no haver-ho fet.
Etiquetes
  • #2 Marc
    (27/08/18 16:43)

    Tranquils, estan mes preocupats de que al deu puigdemont no li falti de res. La resta es nomes gent.

    Respondre
  • #1 Co- responsabilitat de Colau
    (27/08/18 13:15)

    Increíble l'inacció, en el seu dia, irresponsable de Colau & cia, enfront els advertiments d'Interior. Ni guías de la premsa en diu res, i procuren passar de puntetes i tapar el tema. Això sí, aprofitar-ho políticament, "rizando el rizo" de la poca vergonya.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts