x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Garantir la seguretat

D’ençà dels atemptats de Barcelona s’estan analitzant diverses opcions de seguretat antiterrorista per implantar a Meritxell i a Vivand. Els comuns han fet els deures, i mentre que escaldes ja s’ha decidit la capital ho farà d’aquí a unes setmanes
Actualitzada 07/05/2018 a les 07:05
L’atemptat terrorista del 17 d’agost a Barcelona va sacsejar les consciències de Barcelona i de les ciutats i països de l’entorn. Tot i que l’amenaça terrorista era i és ben coneguda per tothom a Europa i a escala internacional, el fet que colpís com ho va fer al cor de la capital catalana, a l’emblemàtica Rambla de Barcelona, l’alarma va ser més gran. I aquest fet va comportar quasi automàticament el plantejament d’accions preventives i de seguretat com a via per tranquil·litzar la ciutadania. Pel fet d’haver succeït a la Rambla, una via per a vianants al centre neuràlgic de la ciutat de Barcelona, el tema sobre les mesures de seguretat es va centrar en com blindar les avingudes amb alta afluència de gent, massificades en bona part pel turisme. Andorra, com a destinació turística que és, no es va escapar d’aquest debat fins al punt d’abordar-lo ja en la concentració de rebuig dels atemptats i de condol a les víctimes. El cap de Govern va obrir el meló plantejant la possibilitat d’estudiar com resguardar les principals avingudes del país, la de Meritxell i la de Carlemany, i els comuns d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany van agafar-ne el guant.
Aquella idea va portar els comuns a analitzar possibles mecanismes per protegir la via que aplega més gent de tot el Principat i es van posar sobre la taula diversos mètodes, des d’instal·lar jardineres, barreres protectores o pilones de pujada automàtica. Aquesta discussió va quedar paralitzada pel fet d’estar condicionada pels treballs d’embelliment, i ara, en ple procés de remodelació, s’ha tornat a plantejar per quin model de seguretat concret s’apostarà i els comuns s’han pronunciat. En aquest sentit, el cònsol menor de la capital ha anunciat que hi ha diverses opcions sobre la taula i que d’aquí a dues o tres setmanes es prendrà la decisió, mentre que Escaldes-Engordany ja sap per quin mecanisme apostarà i l’ha sotmès a criteri de la policia, que l’ha avalat. Es tracta d’un sistema de bar­res que s’instal·larien a les travesseres i que s’activarien en cas que un vehicle volgués saltar-les. A falta de veure per quina opció es decanta la capital, la corporació escaldenca ja ha previst viatjar a França per veure in situ com funciona el giny. Els comuns, doncs, estan complint el compromís que van adquirir per garantir la seguretat de turistes i residents.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts