Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Dubtes sobre el ràfting

El comú de Sant Julià de Lòria ha obert un concurs per a l’estudi de les accions necessàries per habilitar una zona per fer ràfting. El circuit aniria des del centre de la parròquia fins a la frontera amb Espanya
Actualitzada 23/02/2017 a les 21:48
El projecte per fer un gran circuit de ràfting al riu Valira és l’exemple de la desorientació en què viuen moltes de les idees que impulsa Govern i que finalment queden en una espècie de llimbs polítics. En aquest cas es tracta del ràfting, però el mateix es podria dir d’altres iniciatives com el famós pavelló multifuncional o fins i tot la no menys famosa font de colors. Fa la sensació que l’executiu demòcrata està patint durant tota la legislatura un problema de donar continuïtat als projectes. S’exposen, es canten les excel·lències i de mica en mica van entrant en via morta fins que passen les setmanes, els mesos i els anys sense un avenç efectiu. Mai es descarten del tot, però no acaben d’engegar. Govern va vendre la iniciativa del ràfting com a alternativa turística embrancada amb la natura. Es va encarregar un projecte que va tardar Déu i ajuda a culminar per determinar la viabilitat d’utilitzar el Valira per al ràfting en el tram que uneix Escaldes, Andorra la Vella i Sant Julià. Abans que es disposés dels resultats ja va començar la fase de difuminació. Tant la capital com Escaldes, que es van apuntar a la foto el primer dia, de mica en mica van passar a dissimular, obviant el tema, mentre que només Sant Julià mantenia l’interès sobre la base que el cònsol, Josep Miquel Vila, va assegurar haver trobat per fi l’activitat que unia Naturlandia amb el poble. Govern va entrar en la fase de qui dia passa any empeny i s’ha arribat al moment actual, en què tot es confús. Sant Julià convoca el concurs per adequar el seu tram del Valira per al ràfting, mentre que Andorra la Vella i Escaldes no volen fer quedar malament el Govern i ignoren el tema. Perquè en realitat ja l’han descartat. L’executiu no es mou en cap direcció i l’escenari és estrany. S’ha passat d’un projecte turístic nacional a una activitat que es vol incloure en el pack de Naturlandia amb sortida al poble de Sant Julià. El comú fins i tot ja ha aprovat una partida de 800.000 euros per tirar endavant la iniciativa esperant que sigui un cop d’efecte que reconciliï el parc d’animals amb el poble i que doni un nou impuls a la presència turística a la vila. En tot cas, res a veure amb el projecte inicial i amb els dubtes (esperem que no es confirmin) respecte a la viabilitat del projecte, especialment en un tram tan curt.
Etiquetes
  • #4 Manel
    (24/02/17 10:14)

    Tres mesos de ràfting l'any; un de cada tres dies Naturlandia tancat. Potser el Sr. Vila aconseguirà que el comerç, bars, restaurants,... superin mínimament el llindar del malviure. Felicitats. Però no serà suficient per a garantir-se la reelecció, a no ser que es presenti per UL.

    Respondre
  • #3 Sisco
    (24/02/17 09:28)

    L'editorialista no té presents els dos trams de vial encara pendents de construcció. l'acabament del vial suposarà molts mesos que probablement no es podrà fer ràfting. Un cop acabat, la incidència del ciment i de l'asfalt serà aclaparadora. "L'embrancament amb la natura" serà qüestió de portar ulleres que creïn la natura de l'Andorra del fotògraf Claverol.

    Respondre
  • #2 Sandra
    (24/02/17 07:49)

    El tram Vila no respon a l'expectativa de govern, que el Diari presenta amb la frase: "Govern va vendre la iniciativa del ràfting com a alternativa turística embrancada amb la natura". L'embrancament amb la natura no existeix. És evident passejant des del centre de la parròquia direcció Espanya. El Sr. Vila viu una fantasia solitària, aïllat, en una fugida endavant que fa por.

    Respondre
  • #1 Menys estacionalitat
    (24/02/17 07:31)

    El projecte és ideal per reduir el problema de l'estacionalitat que patei Andorra, també hi ha números per a que per a St. Julià treballi més això que no el parc, a veure si ens decidim, que en un forat prop d'aquí en viuen.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts