Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Decisions a Naturlandia

El comú lauredià està analitzant el funcionament de l’ecoparc de la Rabassa per estudiar la problemàtica concreta de cada àrea i sembla inevitable que s’hagi d’actuar per dimensionar el parc a allò que els números poden justificar
Actualitzada 28/11/2016 a les 06:52
La confiança del cònsol de Sant Julià en les possibilitats de fer rendible Naturlandia sembla de vegades un acte de fe. L’històric dels resultats al tancament de cada exercici és prou contundent per dubtar de la viabilitat del parc de la Rabassa i encara menys amb el plantejament que fa el comú, que preveu que els números deixin de ser negatius el 2017. La fita es presenta força complicada pels antecedents de l’activitat registrada i per l’acumulat de pèrdues contínues, i sembla evident que és necessari prendre decisions per reduir la despesa, que acaba ofegant les finances comunals i impossibilitant que es pugui invertir en algun altre projecte a la parròquia. Més enllà de dissenyar un procediment per acceptar inversions externes, que reconeix Josep Vila que ara mateix són l’única possibilitat per poder millorar l’oferta de l’ecoparc i canviar la tendència per començar a equilibrar els comptes. És comprensible l’obsessió de la corporació que es va imposar contra tot pronòstic a les comunals del desembre passat per intentar trobar alternatives al tancament de les instal·lacions, perquè els lauredians han destinat molts milions a cobrir la desfeta del projecte heretat d’Unió Laurediana. Tanmateix, si fins ara s’insistia en la continuïtat del parc tal com està dimensionat, comença a albirar-se que el comú podria prendre decisions que afecten la integritat del model. Tant les activitats com els llocs de treball s’inclouen entre els paràmetres que Vila assegura que s’estan revisant, i ja no es mostra tan taxatiu respecte a mantenir l’oferta actual i a les accions que s’hauran d’implementar arran de l’anàlisi que s’està fent sobre el conjunt de Naturlandia. Sembla inevitable actuar amb determinació i haver d’aplicar mesures cridaneres si es comparen amb la trajectòria del comú fins ara, però es podran argumentar amb les disfuncions detectades en la revisió del parc. La despesa que genera és insostenible, els ingressos que obté no donen per pagar el que es gasta i les arques públiques no estan en disposició de tapar més descoberts. I el problema no es pot continuar eternitzant. Per tant, l’oferta i la plantilla s’han d’ajustar i racionalitzar i el que no funcioni s’ha de plantejar suprimir-ho. Sant Julià no pot seguir apostant per un projecte que la parròquia no es pot permetre sostenir.
Etiquetes
  • #3 Festa privada
    (28/11/16 09:54)

    Mentre abans tanqueu el parc millor per a la salut econòmica de la parròquia i del país, perquè la ruïna serà cada vegada més gran.Naturlandia és una festa privada per paràsits que no volen treballar mantingut a costa d'impostos al poble, una festa a la qual no estem convidats.

    Respondre
  • #2 El triangle Bermudes de la Rabassa
    (28/11/16 09:01)

    El Sr. cònsol, al presentar-nos a la reunió de poble el triangle pervers de Naturlandia, semblava que havia descobert la pedra filosofal: diners que surten del comú, que arriben al cim del triangle (el parc), i que no retornen al poble. Ho sabíem tots a Sant Julià, excepte els creadors de Naturlandia i l'anterior majoria comunal. Posi's a treballar Sr. Vila, i miri, si d'una manera o altra, pot recol.locar el màxim d'aturats que es generarà. Dol pensar que de cara el Nadal hi haurà molta angoixa a les cases de molts treballadors de Naturlandia.

    Respondre
  • #1 Andrea
    (28/11/16 08:27)

    Potser el Sr. Vila es comença a despertar. És molt estrany que a la reunió de poble afirmés que desconeixia la frase, ja famosa, de l'auditoria de l'exercici 2013: “hi haurà pèrdues en el resultats anuals dels diversos exercicis fins al 2038”. Sembla que el Sr. cònsol està superant el seu somni messiànic de salvar-ho tot. Les auditories dels exercicis anteriors a la seva victòria electoral l'haurien d'haver portat ja a retallar, iniciant actuacions potser al parc d'animals. Haurem perdut un any: l'empresa que fa l'estudi no pot argumentar contra tot allò evident, transparent, que afirma el sentit comú i les auditories ja existents.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts