Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
editorial

Alcoholèmies greus

La policia ha enxampat en el dispositiu especial contra el consum d’alcohol conductors amb taxes que revelen que portaven el vehicle en un estat d’embriaguesa que denota una comportament molt irresponsable
Actualitzada 17/08/2016 a les 06:58
La campanya de controls d’alcoholèmia ha finalitzat amb trenta detencions. Una xifra preocupant perquè revela que de mitjana es va enxampar més d’un conductor sota els efectes de begudes alcohòliques cada jornada que la policia va instal·lar el dispositiu especial de vigilància. Han estat quatre setmanes durant les quals els agents han fet proves aleatòriament en horaris on és més probable que s’hagi ingerit alcohol perquè han coincidit amb la celebració de bona part de les festes majors de totes les parròquies. El balanç indica que al llarg dels 28 dies s’han fet més de dos milers de controls i tot i que només una part petita hagi portat a l’arrest perquè se superava els 0,8 grams d’alcohol per litre de sang –encara falten les dades dels que no arribaven a 0,5, la taxa que marca el delicte penal– els graus d’ebrietat registrats mostren la inconsciència de part de la població quan es posa al volant. Taxes d’1,97, 1,74 o 1,61 g/l detectades en menors de 28 anys han de fer reflexionar respecte a la necessitat d’aplicar mesures per aturar aquests comportaments irreflexius. No és que haguessin fet una copa, és que són persones que han agafat el cotxe en un estat d’embriaguesa molt important amb la irresponsabilitat que això representa. Les accions contra ells han de ser suficientment contundents per evitar que es tornin a repetir i és evident que s’ha de millorar l’educació perquè es tracta de joves que haurien d’estar molt ben informats de les conseqüències greus que suposa conduir begut. Les campanyes especials s’han de continuar fent, més sovint fins i tot, perquè és una via per conscienciar la ciutadania, per dissuadir els possibles infractors i també per treure gent perillosa de la carretera. Les xifres demostren que hi ha qui continua posant-se al volant després d’haver ingerit substàncies, alcohol i drogues, que impedeixen que estiguin en plenes facultats per portar un vehicle. Protagonitzant situacions de perill per a ells mateixos, per a qui els acompanyen i per a la resta d’usuaris de la xarxa viària. La ingesta de begudes és present en bona part dels accidents, tal com indiquen els positius en molts sinistres, i s’ha d’actuar per prevenir aquestes conductes. La presència de la policia a la via fent controls és una mesura efectiva que s’ha d’acompanyar de sancions dures perquè ningú que begui agafi el cotxe.
  • #1 Ricard
    (17/08/16 09:48)

    El problema de l'alcohol es que hem construit una societat que promou i glorifica la beguda, permet botellons i és tolerant amb l'excés. On els que no prenen alcohol són "bitxos rars", avorrits, no prou divertits. I no estic parlant d'adults, estic parlant de nois i noies que encara no s'han desenvolupat física ni psicologicamente.Qué esperem? Que no hagin conductors borratxos?

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477