Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Som el que mengem

Auster com a l'escola

L'exraonador del ciutadà explica com les experiències d'infantesa l'han marcat en els seus hàbits alimentaris d'avui
Ricard Fiter

Ricard Fiter

Ricard Fiter

Actualitzada 03/06/2016 a les 19:45
Que les experiències d’infantesa sempre deixen marca és un fet, però la petjada s’accentua si es traca de vivències relacionades amb la gastronomia. Aleshores té molts números que l’acompanyin tota la vida. És el que li passa a Ricard Fiter.

Què recorda de quan era petit?
Ja de ben jove em vaig acostumar a la gastronomia de subsistència.

Què vol dir?
Estava habituat als plats que ens servien a l’internat i a les pensions on vaig ser quan era estudiant. Allà l’alimentació era ben austera, i més durant aquells anys.

Què menjaven?
Sopes, mongetes, cigrons o llenties. I hi començava a haver pollastre de tant en tant.

No n’hi havia gaire?
Quan era petit el pollastre només es menjava per Nadal i el dia de la Festa Major. Per segons quines famílies, menjar-ne altres dies era complicat.

Què li ha quedat d’aquella època?
Tinc l’estómac petit. No acostumo a menjar grans quantitats.

Què li agrada més?
Sóc partidari de la cuina tradicional. M’agrada la sopa, l’escudella, la carn de qualitat que tenim aquí a Andorra, que porta moltes proteïnes. També menjo peix uns dos dies a la setmana.

Sa i equilibrat.
Sí, per això sovint ho comparo amb el menjar que es serveix als menjadors escolars, que conté una mica de tot i sense gaires salses.

​Algun extra deu fer.
M’agrada la cuina japonesa i xinesa, que té molta verdura. I de tant en tant opto per una paella o un arròs caldós.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2023 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts