x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Recordes quan

Movent les peces

L'Open Internacional d’Escacs s’inicià el 1983 i la gran evolució del torneig va fer que alguns dels millors jugadors del món participessin en diverses edicions
Partida del primer tauler durant l'edició del 1995

Partida del primer tauler durant l'edició del 1995

Partida del primer tauler durant l'edició del 1995

ARXIU
Actualitzada 03/09/2018 a les 08:02
Fa 36 anys, un recentment inaugurat Centre d’Escacs Andorra va decidir apostar en innovació i crear el primer torneig internacional, que va comptar amb 85 participants. “I des d’aleshores sempre vam créixer”, assegura Benet Pantebre, impulsor i director de l’esdeveniment fins a l’any 2000. Eren tantes les ganes de fer prosperar aquell torneig, que des del CEA cercaven constantment la manera de donar més renom a la trobada utilitzant diverses estratègies. Una d’elles era oferir bons premis. “El més important era assegurar els calés, unes 250.000 pessetes. Per a les cinc primeres posicions, els diners els posaven diversos bancs, que anaven rotant. Qui un any donava la quantitat per al guanyador, l’any següent donava l’últim”, comenta Pantebre. Una altra estratègia va ser portar un dels escaquistes més importants del món, Anthony Miles, fet que va incrementar les inscripcions de jugadors que volien tenir la possibilitat d’enfrontar-se al tauler contra ell. “El nostre torneig es jugava l’última setmana de juny perquè a principis de juliol començava l’open internacional de Benasque, i per fer venir jugadors d’elit vam acordar pagar els catxets a mitges perquè participessin en els dos tornejos”, argumenta.
L’any 2000 la Federació d’Escacs Valls d’Andorra (FEVA) en va agafar el relleu. “Fins al 2004 es va mantenir la seu a Andorra la Vella, però després es va traslladar a Arinsal, a l’hotel Sant Gothard, on vam tenir el rècord de participació amb 184 jugadors. Des de fa tres anys es fa a l’Hotel Panorama, a Escaldes”, explica Òscar de la Riva, organitzador actual de l’esdeveniment. El nombre de participants oscil·la entre els 130 i 150, i escaquistes professionals segueixen interessant-se a participar-hi. “Cada any rebem més de 100 sol·licituds”, comenta de la Riva. Així mateix, són moltes les nacionalitats que acull l’open internacional d’escacs, fet que Pantebre, qui segueix visitant el torneig, descriu com “una publicitat molt positiva per al país”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts