Esbarjo massanenc

El Prat del Colat es va convertir el 1991 en l’espai de lleure de la Massana, amb la prioritat de mantenir la zona verda i amb pistes esportives i jocs per a infants

Inauguració del Prat del Colat el 1991Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Era una parcel·la ideal per edificar i encara avui segueix sent la zona d’esbarjo i jocs de la Massana. Dolors Canut, de la comissió que va fer possible la transformació del ter­reny de casa Colat en el parc del Prat Gran de cal Colat, recorda aquell projecte que es va fer realitat l’agost del 1991. “Era la voluntat del comú i hi va haver bona voluntat de la propietat perquè era un moment de boom de la construcció i és d’agrair perquè podien haver fet qualsevol projecte, està al mig de la parròquia i van voler fer el parc que vam creure que era una bona cosa per a la parròquia i encara hi és”, destaca la consellera. La iniciativa va partir dels cònsols del moment, Francesc Tomàs i Robert Garrallà, “perquè es buscava feia temps una zona tranquil·la i el cònsol menor va tenir l’oportunitat de parlar amb la propietat i va ser relativament fàcil, tothom hi va col·laborar”, rememora Dolors Canut. El resultat va ser que un prat d’11.000 metres quadrats es va transformar en espai de lleure amb “una zona pedagògica d’arbres per als nens, alguns subsisteixen i es va preveure la casa però no hi havia pressupost. Va semblar una despesa molt elevada perquè la volíem fer més adaptada al paisatge, com una borda, i es va retallar per fer l’edifici”, assenyala la consellera, que destaca que des del principi el parc incloïa pista d’skate, pista de bàsquet i zona de jocs, però “la prioritat era l’espai verd i va quallar bé”.
Recent complerts els 27 anys de la inauguració, el Prat del Colat continua sent l’espai d’esbarjo massanenc, com a zona de lleure, escenaris d’esdeveniments com la Serenalla Market i activitats infantils. Ara immers en una reforma integral pressupostada en uns 600.000 euros per fer nova pista per a skaters i bikers, camp de futbol i de bàsquet i per renovar la zona de jocs infantils a partir del setembre.

Festa d'estrena del parc

tracking