x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Recordes quan

El millor jazz

El festival de jazz d’Escaldes-Engordany Andorra va néixer l’any 1985 amb l’artista Tete Montoliu com a padrí i va portar els millors artistes de l’època.
Actuació de l'artista i director d'orquestra Lionel Hampton a Escaldes

Actuació de l'artista i director d'orquestra Lionel Hampton a Escaldes

Actuació de l'artista i director d'orquestra Lionel Hampton a Escaldes

Arxiu fotogràfic del comú d'Escaldes-Engordany
Actualitzada 06/08/2018 a les 07:27
Els amants de jazz fruïen als anys vuitanta i noranta a Escaldes-Engordany. Miles Davis, un dels millors trompetistes del món, el pianista Oscar Peterson, el tenor Horace Silver, Ron Carter, Lionel Hampton, Chick Corea... El bo i millor del gènere va venir a actuar al Festival de Jazz que va arrencar l’any 1985 amb el pianista Tete Montoliu com a padrí. “Es va convertir en un dels millors festivals d’Europa”, explica Jordi Marquet, exconseller de Finances de la parròquia. Marquet recorda l’aposta de Ramon Canut i la resta del comú per organitzar el festival. Tenia un cost elevat però “era una publicitat molt gran per al país, atreia moltíssima gent i premsa de tot arreu”, i era d’aquelles coses que “fan país”, diu l’exconseller.
Els artistes sortien de grans ciutats com París o Nova York i aquí es trobaben un “ambient de poble on estaven molt a gust”, opina Marquet. Després dels concerts solien anar a un local, l’Àngel Blau, on la festa seguia amb concerts en petit comitè. Tot un luxe per als assistents. “Fins a l’any que ve, deixaven escrit al llibre d’or del festival”, recorda Marquet.

Cartell primer Festival de Jazz dEscaldes-Engordany Andorra
El festival de Jazz com a tal es va deixar de fer amb l’arribada del nou segle. Tot el conjunt d’actuacions musicals que es feien a la parròquia es van integrar en el festival Colors de Música. “Amb el mateix pressupost vam fer un festival més eclèctic i que durava quatre mesos”, explica Pere Moles, exconseller de Cultura. Miguel Bosé, Joquín Cortés, El Canto del Loco o Amaral són alguns dels artistes que han passat pel Colors de Música. Durant aquests anys el jazz ha tingut cabuda durant la Setmana del jazz al carrer. El gènere, però, té un públic fidel i l’any passat es va voler rellançar el festival. Chano Domínguez, Uri Caine, Paolo Fresu, John Scofield o Madelaine Peyroux van ser alguns dels qui van inaugurar el nou Andorra Jazz Escaldes-Engordany. Estils musicals a banda, “Escaldes sempre ha sigut la parròquia de la música”, indica Moles.
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts