La puça atòmica

Alondra. Cantant mexicana guanyadora de nombrosos discs d’or i nominada al premi Grammy Llatí a millor album. Actualment resideix a Andorra, per on es passeja amb el seu Smart, la seva petita joia motoritzada.

La puça atòmicaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quan Alondra va descobrir Andorra i les seves “meravelloses muntanyes” tenia en ment el vehicle concret que volia adquirir. De fet, “l’amor” per l’Smart venia d’anys enrere, principalment per la mida i l’eficiència del cotxe. “Vaig esperar a la primera oportunitat que se’m presentés per comprar-lo. Als Estats Units no va poder ser, però aquí vaig trobar-ne un de segona mà i em vaig tornar boja”, explica la cantant. Des de llavors presumeix de vehicle i no té pensat desprendre-se’n en cap moment. “Vull quedar-me’l fins al final”, comenta. Ni tan sols li agradaria canviar-lo per un Smart nou: “El model d’ara està padre, però estic enamorada d’aquest disseny”. L’amor pel seu vehicle és tan elevat que fins i tot s’atreveix a dir que “és el meu preferit d’entre tots els que he tingut”. I això que ha conduït moltes joies. Com per exemple, el seu primer cotxe, un Ford Mustang, que va obtenir als anys 80 a Mèxic. “En aquella època era molt famosa al meu país i la companyia discogràfica em va regalar el cotxe”, assenyala. Avantatges de ser una estrella nacional de la música. Després, n’ha tingut més, però l’Smart és el que “sento realment meu”. El motiu? “Com que jo sóc petita i ell també, m’hi sento identificada”, ironitza Alondra, tot recordant altres exemples de vehicles en què es donava el contrari. “A Texas, per exemple, tenia un Cadillac i un Ford Expedition i em sentia com perduda en l’abisme”. A la cantant li agrada qualificar el cotxe com “la puça atòmica” perquè “entra a qualsevol lloc i és molt còmode”. Fins i tot, fa viatges a Barcelona amb l’Smart, un cotxe que a priori està pensat per a l’ús per ciutat. “Per 20 euros hi puc anar a un ritme tranquil i quan hi arribo aparco on vull”, exposa. Però la mexicana va més enllà quant a la seva relació amb aquest petit cotxe: “És el meu bebè i el meu millor amic perquè em saluda, em diu bon dia, em diu adéu, em diu que estic connectada al Bluetooth,...”, ironitza, i hi afegeix entre riures: “Em diu coses que molta gent que conec no té l’educació. Només li cal demanar-me si tinc gana. Això m’encanta”. Malgrat posar-lo en un pedestal, no és el seu únic vehicle. També té un Mercedes Classe A que usa quan va amb la filla. A més, a Miami té un BMW descapotable que “és molt padre perquè va amb el glamur de la ciutat”. Alondra també presumeix de ser una gran conductora: “Mai he fet un comunicat d’accident. Considero que sóc responsable, tot i que de vegades m’he distret una mica, com tothom”. Una badada va ser quan va sortir del cotxe sense posar el fre de mà. “M’ha passat dues vegades, però vaig estar a temps d’aturar-lo jo mateixa com si fos Supergirl”. És clar, és un altre avantatge de tenir “una puça” com a vehicle.

VEHICLE: Smart Fortwo

ANY: 2006

HISTÒRIA: Se’l va comprar de segona mà a Andorra després d’anys veient-lo per Estats Units i Mèxic, on no se li va presentar mai l’oportunitat d’adquirir-ne un per motius diversos, però finalment a Andorra en va trobar un.

tracking