L'hora dels mil·lennials

Punxar música original

Robznow és DJ

Robznow

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estudiant a Barcelona i DJ a Andorra. Robert Ferrari, de vint anys, té molt clara la necessitat de separar els estudis i la faceta musical per créixer en els dos àmbits i llaurar-se el futur. El jove de Sispony es converteix en Robznow quan crea i quan punxa davant el públic reivindicant que “fent producció és la manera que exposes la teva música”.

Robert Ferrari estudia segon curs del grau de Disseny Gràfic a la Universitat Elisava de Barcelona i aprofita tot el temps lliure per fer música pròpia. Un món pel qual el va interessar cap als 14 anys escoltant LMFAO, “la primera música electrònica que vaig sentir i m’agradava molt, em disfressava com ells i vaig començar a investigar i a descobrir que la música es podia barrejar i produir”, relata el DJ, ressaltant que la família no té res a veure amb aquest món. “He estat bastant autodidacte, em vaig comprar una taula petita i feia les mescles com a hobby” passant del house i el hip-hop a música electrònica, “i intento buscar l’underground”.

Robznow destaca que el salt en la trajectòria musical el va fer de la mà de John Holt, “perquè em va proporcionar l’accés a esdeveniments, em va introduir” com a DJ i va aconseguir ser a l’Andorra Mountain Music l’any passat o a l’Hibernation aquest any. Vol seguir actuant amb l’aspiració prioritària d’acabar la carrera, “que és molt exigent, per si la música no funciona bé, perquè el mercat musical és molt difícil”. El jove massanenc recalca que “amb les noves tecnologies qualsevol pot ser DJ, però l’important és la producció, és el que fa diferent el DJ, si només punxes música d’un altre o també fas música teva”.

Robznow lamenta que a Andorra no es valori prou el DJ pel que ofereix i que no hi hagi més selecció a les sessions i festes perquè “baixa la qualitat si no tenen en compte la producció que hi ha al darrere”, i assegura que “molt pocs locals s’interessen per la música que poses i miren el que fan els artistes abans, no es posa a prova el DJ”. Una situació que afirma que “desanima” perquè no s’aposta més per qui crea, “i trobes que n’hi ha que passen de punxar música electrònica a reggaeton”. Per això es fixa com a objectiu produir “i ensenyar al públic la meva música d’una manera original i exclusiva donant molt més valor a les meves sessions”, i seguir millorant “i treure amb grans segells discogràfics per créixer com a artista”.

tracking