L'hora dels mil·lennials

Seguretat amb el taekwondo

La Naiara Liñán és becada al programa d’alt rendiment esportiu (ARA)

Naiara Liñán

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer contacte de Naiara Liñán amb el taekwondo va ser als set anys, després de deixar el piano. “Era una nena molt tímida al col·legi i m’afectaven molt les coses, arribava sempre plorant a casa”, explica Liñán, confessant que va ser la seva mare qui, havent estat també taekwondista, va pensar que el taekwondo l’ajudaria a superar aquesta situació. De seguida va veure que aquest era el seu esport. “Em va ajudar a desenvolupar-me personalment, a tenir confiança i seguretat en mi mateixa, més estabilitat”, assegura. Amb 13 anys va ser seleccionada per anar al seu primer Mundial, a Egipte, tornant amb una medalla que la certificava com la quarta millor del món. L’andorrana de 18 anys veu ara aquell moment com el que va fer que tot canviés.

L’esportista es beneficia de la beca del programa d’alt rendiment esportiu (ARA) com a jove promesa –4.000 euros– des dels 16 anys i es mostra molt agraïda per l’ajuda. De fet, indica que aquest any la subvenció li està anant molt bé per poder costejar la vida a Barcelona, on resideix des del setembre passat per acudir als entrenaments al centre d’alt rendiment (CAR) de Sant Cugat i començar els seus estudis universitaris en Dret. “Em van donar l’oportunitat d’entrenar al CAR perquè a Andorra ja no tenia ningú del meu nivell amb qui fer-ho”, indica.

Liñán tenia clar que no podia desaprofitar aquesta oportunitat i alhora sabia que tampoc no volia deixar d’estudiar. “Veig que puc arribar lluny amb el taekwondo i si continuo així potser m’hi podria arribar a dedicar com a carrera esportiva, però no vull quedar-me sense estudis. Mai se sap si el dia de demà em lesionaré i no podré tornar a competir (que espero que no)”, justifica.

L’estudiant explica que al CAR els entrenaments són molt diferents dels que estava acostumada a fer i se sent orgullosa d’estar “evolucionat i aprenent molt”. “Entreno amb les millors d’Espanya i els entrenaments són molt específics per a competicions internacionals”, afegeix.

La jove valora molt positivament l’inici de temporada, amb el bronze al Campionat d’Espa­nya i amb la classificació per als Jocs europeus dels Petits Estats. “El meu objectiu principal és obtenir bons resultats als Jocs i el meu somni seria poder-me classificar per participar a les Olimpíades de París”, apunta.

tracking