L'hora dels mil·lennials

Esforç i constància

Èric Miró és doctorand amb una beca de govern

Èric Miró és doctorand amb una beca de govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El desenvolupament d’uns compostos que seran utilitzats per fer proves biològiques per a estudis contra diferents tipus de càncer com el de pròstata, de mama o pulmó, és el tema que ocupa la tesi doctoral d’Èric Miró, beneficiari dels ajuts d’estudis de tercer grau de Govern. L’andorrà de 24 anys està cursant el segon curs del doctorat a la Universitat Rovira i Virgili, a Tarragona, i es mostra molt agraït d’haver rebut la beca, que ascendeix fins a un total de 30.000 euros, per realitzar el segon i tercer curs de doctorat. El jove, que ja va optar a les ajudes l’any passat, explica que “al final el doctorat és com una feina que desenvolupes per acabar de formar-te en estudis però treballant, i la beca et proporciona un sou”.

Miró va descobrir la vocació per la investigació durant les pràctiques del màster. “Vaig fer-les en un laboratori on feia desenvolupament d’altres compostos, em va agradar com funcionava la investigació i vaig voler portar-ho al següent pas”, explica, valorant que la investigació que estaven cursant en el grup de recerca on ha accedit ha estat molt important. “El càncer és una malaltia que he viscut de prop, com més gent ens hi dediquem, millor, és una malaltia que pot tocar-li a tothom”, lamenta.

En aquest primer any de doctorat Miró ha après que l’organització és un dels aspectes més importants per tirar endavant la tesi. “Cal ser constant, assegurar-se d’apuntar tots els resultats bé i interpretar-los correctament, a més de no deixar de buscar informació nova.” En aquest sentit, manifesta que a la recerca científica cal dedicar-hi molt de temps, a més de buscar noves vies si la que tenies al cap falla: “És un conjunt de característiques que altres feines no tenen i en entrar al doctorat no t’ho diuen, però és crucial mentalitzar-se perquè si no et pots frustrar.” Tot i això, assegura que el primer curs del doctorat ha estat “molt profitós en l’àmbit personal per acabar de conèixer com funciona el món científic”.

Després d’acabar el doctorat el jove voldria tornar a Andorra i la possible obertura del laboratori de Grifols és l’esperança de poder-ho fer: “Segurament necessitaran químics que sintetitzin molècules i seria la meva opció per poder tornar al país, ja que actualment no hi ha cap lloc de treball a Andorra que s’assembli al que faig i estigui tan focalitzat en química orgànica.”

tracking