L'hora dels mil·lennials

Posar els joves en el focus

Miquel Castillo és secretari del Fòrum Nacional de Joventut i participant en la I Cimera mundial dels joves sobre turisme

Miquel Castillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El concurs internacional de robòtica el va portar a conèixer el Fòrum de la Joventut d’Andorra i a interessar-se per entrar a formar part del col·lectiu. D’això fa uns sis anys i aquest estiu, amb la renovació dels càrrecs de la taula permanent, ha estat la primera candidatura de Miquel Castillo a l’òrgan, en el qual ha estat escollit secretari. Castillo, amb 18 anys, cursa el primer any del grau de Física i Química a Tolosa, des d’on segueix les reunions i assemblees del fòrum. “Com a secretari m’ocupo de redactar les actes de les reunions anuals i les mensuals, així com l’activitat que portem a terme des de l’entitat”, explica l’encampadà.

En aquest sentit, Castillo destaca la contractació d’un director que s’ha aconseguit enguany, així com la modificació de la llei que ha ampliat l’edat de joventut de 15 a 35 anys i la possibilitat de fer les assemblees telemàtiques. L’encampadà detalla que abans tots eren voluntaris. “Amb la figura del director, que s’ocuparà de fer part de la feina que fèiem com ara buscar nous projectes (fent taules de treball específiques), donar-nos a conèixer, com són els fòrums d’altres països, anar a les reunions o incorporar-nos a l’European Youth Forum i aconseguir fer-nos més visibles.” Així, esperen que se’ls vagi coneixent una mica més. “Amb Instagram hem arribat a més gent, però cal fer més feina perquè pot fer un gran bé a la societat i sobretot als joves”, manifesta Castillo.

A banda del seu paper a l’entitat, Castillo va ser escollit per representar Andorra a la I Cimera mundial dels joves sobre turisme de l’OMT que es va celebrar a Itàlia al juny. “Van ser cinc dies sense pausa, però va ser molt enriquidor i interessant. Fèiem xerrades sobre alimentació sostenible, malbaratament alimentari, turisme ecològic, com promocionar un turisme local, i compartíem punts de vista amb gent de tot el món”, recorda. Del que va aprendre, considera que Andorra és força capdavantera. “Al país es treballa en diferents projectes innovadors perquè el turisme és la principal font d’ingressos, però de moment s’estan fent canvis petits i més individuals, caldria una solució unitària per a tothom i que el món sigui més sostenible”, diu. Castillo indica que cal que “tots els sectors i no només el turisme vagin cap aquí, perquè tot i que la nostra generació està més conscienciada, s’ha de vetllar pel medi ambient i el planeta”.

tracking