L'hora dels mil·lennials

Trobar un estil propi

Alejandro Noenlle (Swowo) és DJ i productor musical

Alejandro Noenlle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alejandro Noenlle, conegut professionalment com a Swowo, va iniciar-se en el món dels DJ fa aproximadament una dècada, quan als 16 anys va animar-se a presentar la seva candidatura en un concurs de ràdio Flaix FM Andorra. Sense esperar-s’ho va guanyar, punxant per primera vegada a l’antiga festa de joventut. A partir d’aquí, va punxar alguns cops a pistes i va decidir formar-se en línia en la professió. Tot i això, al cap d’un temps l’andorrà, d’ara 26 anys, va decidir fer una petita parada en el que actualment és la seva afició però espera que aviat “sigui la meva professió”. Va tornar-s’hi a endinsar de nou fa un any i mig, amb l’objectiu de fer música pròpia perquè “t’adones que és molt difícil créixer si no tens produccions al darrere”. Defineix la seva música com a “molt energètica i una mica fosca”, amb sons tecno i underground: “Intento buscar el meu estil propi, que la gent sàpiga només escoltar-ho que soc jo".

Noenlle produeix sol i amb el també andorrà Àlex Montalvo i divideix la seva música en dos estils, un més radiofònic i un altre més underground, “que és el que més m’encaixa”. El productor explica que molts cops ha d’adaptar la seva forma de punxar a una de “més comercial i de ritmes llatins perquè és el que més funciona a Andorra”. Tot i això, apunta que en temporada d’hivern, a pistes, i a la Reed Room de Kapital “hi ha més cultura de música electrònica i tech house”. De totes maneres, Noenlle té clar que “per guanyar diners m’he d’adaptar. M’intento obrir per tenir més oportunitats i poder treballar encara que no sigui amb la música que jo prefereixo”.

A hores d’ara, l’andorrà compagina la seva feina amb la música i se centra sobretot en la producció i “a fer-se un nom treballant amb segells cada cop més grans”. De fet, fa poc va fer un llançament amb un segell nord-americà “que va funcionar molt bé”. No obstant això, explica que és molt difícil guanyar-se la vida només amb la producció, per això també continua amb els bolos de DJ. Noenlle està satisfet d’haver entrat a la companyia de management V3rtigo DJs, que l’està ajudant a arribar a sales fora del país. A llarg termini es fixa com a objectiu “fer-se un nom com a DJ en el panorama musical per viure únicament de la música”. A més, el productor està treballant per poder participar enguany al prexou de l’Andorra Music Festival.

tracking