L'hora dels mil·lennials

Punxar música i fer vida sana

Patricia Mantovani és DJ

Patricia Mantovani

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La música i el fitnes són les passions de Patricia Mantovani. Les dues les ha recuperat amb energia fa poc i les ha convertit en l’única dedicació. La canillenca de 30 anys es va estrenar com a DJ el 2014 i va comprovar que “és un món molt d’homes, com el motor, que també m’agrada molt. Per a les noies és una llàstima que al segle XXI estiguem així, em feien una mica de buit els altres nois per ser noia i no et contracten”. Va anar fent alguns bolos i des de fa tres anys “ho faig professionalment. M’he pogut donar a conèixer i em trobo més còmoda”.

Patricia Mantovani explica que els seus hàbits contrasten amb la imatge que es té d’algú que punxa música “perquè la majoria de DJ beuen alcohol i fumen i jo soc d’aigua i cola zero”. I destaca que aconsegueix combinar dos mons complicats “perquè d’un es té una visió dolenta i de l’altre que és supersà. Vaig a punxar amb el tàper del menjar i sobta que no vulgui una copa”. La rutina diària és “fer música després de dues hores al matí al gimnàs i els caps de setmana esport si fa bo a la muntanya o un camí” per ser professional del bikini fitness, que li atreia des dels 18 anys i ho va deixar per estudiar. “És difícil. Tinc ganes de competir i estic en fase de preparació, vull veure on puc arribar mentalment i física”, comenta, tot recalcant que és dur “entrenar i controlar el menjar de cinc àpats, tot pesat i fet a la planxa o bullit per estar molt musculada, i prenent complements sans, però el que aconsegueixes és molt gratificant, molt positiu”.

La DJ fa melodic techno, progressive house “tot electrònica menys comercial i reggaetton”, i ha actuat a locals de Barcelona com Pachá, però sobretot treballa a Andorra. A l’Hivernation Festival i en establiments de nit perquè “ja m’he fet un espai professional i puc viure d’això. T’hi has d’esforçar i donar-te a conèixer i si a la gent li agrada, repeteixes”. Per a l’estiu ha estat contractada a l’Aqualounge d’Anyós, on punxarà sola i amb DJ de fora, i preveu fer més bolos.

El repte musical és fer ella mateixa la producció “i fer la meva pròpia música i actuar a França, a Portugal i més lluny, si tot va bé”, i seguir creixent “per fer gaudir la gent i tenir més caixet”. I és que per ara “de DJ no es cobra molt. És un problema aquí perquè de vegades és anar gratis i et paguen les copes, falta cultura de DJ, que és una feina amb valor”, reivindica Patricia Mantovani.

tracking