L'hora dels mil·lennials

L'art en els moments quotidians

L'Ona Saumell és artista

Ona Saumell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'’Ona Saumell va créixer envoltada de pinzells. Influenciada pel pare i per l’avi, ha acabat trobant en la pintura la seva dedicació. Sense estudis artístics ni formació específica, la massanenca confessa que mai havia tingut la intenció de dedicar-se a l’art: “Al llarg dels anys va anar calant inconscientment dins meu, tot i que fins que no vaig ser més gran no ho vaig veure”, explica l’artista de 22 anys. Saumell va estudiar Administració d’Empreses i Màrqueting, uns estudis que la van empènyer a crear la seva marca personal amb una primera col·lecció de quadres dedicats a “les petites batalles que les dones hem guanyat”. L’Ona, que assegura que se sent molt lligada a la lluita feminista, va decidir que volia que se la reconegués pels seus retrats de “dones pintades amb fons negre i pinzellades de colors”, un estil que “li va néixer de dins”.

El 8 de març de l’any passat va exposar aquests quadres a Santander, on va estudiar el grau universitari. La seva intenció era subhastar les obres en un esdeveniment a la mateixa ciutat, però la covid va anul·lar-lo i, “contra tot pronòstic”, Saumell va tornar al Principat amb tota la col·lecció. Abans de començar a vendre-la va decidir presentar-la al comú de la Massana, que va accedir a exposar-la. Així és com el 23 de setembre, coincidint amb el Dia internacional contra l’explotació sexual i tràfic de dones i infants, l’artista va mostrar l’obra al seu país d’origen. “Vaig tenir l’èxit mínim que necessitava per veure que realment em volia dedicar a la pintura”, explica.

A partir d’aquí, l’Ona ha creat dues col·leccions més. L’última, dedicada a la sensualitat en les dones, s’exposarà a partir de final de mes a Illa Carlemany. A més, Saumell, que considera que se surt del motlle d’artista “convencional”, ha iniciat un nou projecte amb l’objectiu de “portar l’art als moments quotidians”. Recentment algunes de les seves obres s’han col·locat de forma decorativa en establiments de l’avinguda Carlemany. “Vull trencar amb l’exposició típica dins d’espais tancats i treure-la al carrer, al dia a dia de la gent, perquè tothom la pugui gaudir”, especifica. A final d’any preveu exposar a Madrid. “El meu somni sense cap dubte és mostrar les meves obres a Austràlia, per unir el surf i la meva vida relacionada amb l’art, que són les dues coses que més m’agraden”, confessa.

tracking