L'hora dels mil·lennials

Pintar per amor a l'art

La Carla Giribet és alumna del grup de joves de l’Escola d’Art de la Llacuna

Carla Giribet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Carla Giribet ha estat lligada a l’art des que era ben petita. Amb sis anys van apuntar-la a les classes que oferia el comú d’Escaldes, on resideix. Allà va fer els seus primers passos en el món de l’art, aprenent i sobretot gaudint de la que sempre ha considerat la seva afició. Ara, amb 15 anys, ja en fa tres que es forma a l’Escola d’Art de la Llacuna, prenent part del grup de taller de joves. “És el lloc ideal per a mi perquè ens ensenyen moltes tècniques diferents i pots trobar el que més t’agrada”, explica la jove. Una de les que ha après recentment i per la qual es decanta a hores d’ara és la de pirogravat sobre fusta. També ha redescobert les aquarel·les i la pintura, que la transporten a les estones després de l’escola, quan feia dibuixos amb la mare i els avis.

L’escaldenca va participar a final de l’any passat a l’exposició Paisatge en risc, al Museu Carmen Thyssen Andorra. Hi va presentar una làmina feta amb grafit en què criticava la sobreproducció de plàstics. “Poder dir que he exposat en un museu a la meva edat, i a sobre al Thyssen, és una passada”, apunta. A més, la jove també va participar en l’exposició d’homenatge a Sergi Mas A taula amb Sergi Mas, que va estar disponible a l’Espai Caldes fins al 23 d’abril passat. “Va ser perfecte poder conèixer un artista del país que ha aportat tant a la cultura i a Andorra amb el seu patrimoni cultural”, manifesta Carla Giribet, que explica que per a l’exposició va elaborar una vaixella de guix i ceràmica.

Giribet preveu seguir al curs de joves i passar després al taller per a adults del mateix comú de la capital “perquè l’experiència a la Llacuna està sent molt positiva”. Pel que fa als estudis, té molt clar que no es vol dedicar a l’art, “no em veig vivint d’això, per a mi és un extra”, diu, matisant que tot i això li agradaria estudiar Belles Arts com a segona carrera. “És complicat dedicar-s’hi, tothom que conec que viu de l’art és professor o fa exposicions, però jo em veig pintant per gust, no per feina, m’agradaria estudiar la carrera simplement per aprenentatge”, explica. La jove, que estudia quart d’ESO a l’escola Sagrada Família, té molt clar a què es vol dedicar: a l’enginyeria aeroespacial. “És molt diferent a l’art, però al cap i a la fi tenen coses en comú, per exemple, a l’hora d’estudiar el disseny d’una nau perquè sigui bonica i també funcional”, considera.

tracking