L'hora dels mil·lennials

Créixer amb immersió musical

Pere González de Alaiza Manubens ha estat el guanyador de la beca atorgada pel comú d’Andorra la Vella al Sax Fest

Pere González de Alaiza ManubensEduard Comellas/Consell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La música forma part de la seva vida des que va néixer. Fill de mare pianista i de pare vinculat al món de la cultura, Pere González de Alaiza va començar a tocar el piano quan tenia tres anys. Més tard, amb set anys, es va decantar pel saxo, l’instrument que el va atrapar i que avui dia continua tocant. “Volia provar un instrument de vent i primer vaig començar amb la flauta travessera, però gràcies al Sax Fest vaig començar a tenir interès pel saxo”, explica.

El jove lauredià ha estat enguany el guanyador de la primera beca que el comú d’Andorra la Vella ha atorgat al millor alumne andorrà de la categoria C del concurs Solo Youth del festival Sax Fest. Així, el músic de 13 anys va aconseguir el millor posicionament a la competició d’entre sis andorrans i va ser guardonat amb aquesta prestació que li subvencionarà la totalitat del pròxim curs a l’Institut de Música. “Em vaig sentir molt feliç en rebre-la i també per la meva família, perquè l’any que ve no cal que paguin el conservatori”, assenyala. No és el primer cop que el músic rep un premi en aquest festival, al qual participa des de fa quatre anys i cada any es prepara per concursar-hi. “Cada dia estudio una hora i cada setmana faig una classe individual amb el meu professor”, apunta. El jove indica que ha treballat sobretot els errors en el so i el picat de les notes (quan bufes amb la llengua perquè la nota soni més curta).

González de Alaiza afirma que aquest concurs i el festival el fa créixer musicalment i el motiva a continuar endavant. Cada any participa fent masterclass amb professors professionals que hi col·laboren. “M’han ajudat a sentir la música diferent, a millorar el so, la tècnica i la visió de l’obra”, diu. El músic també fa de voluntari durant el certamen i acompanya la resta de concursants per l’escola on ell estudia. “Soc un privilegiat perquè és com estar a casa meva i això em fa sentir més segur”, afirma.

El jove també assisteix als concerts amb la seva família i a la resta de concursos “em serveix per aprendre, valorem i comentem entre tots els concerts”, diu. Pel saxofonista aquesta setmana dedicada al saxo al seu país és una motivació extra que viu intensament des de petit. “Em fa molt feliç tocar, transmetre i compartir la música”, assenyala. No sap si se seguirà dedicant al saxo, però té clar que la música serà el camí.

tracking