L'hora dels mil·lennials

Implicar els joves en política

Leticia Teixeira és consellera del comú d’Andorra la Vella

Leticia Teixeira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El contacte amb la política ha sigut una realitat per a Leticia Teixeira des que era petita. L’actual consellera de Tràmits, Tributs i Deutors i Recursos Humans d’Andorra la Vella ja acompanyava el pare quan era el conseller de la comunitat portuguesa a Andorra i després assistint a les reunions i sopars quan va passar a ser el cònsol de Portugal al país. “M’agradava el contacte amb la gent, poder ajudar i donar-li veu”, explica Teixeira.

Aquesta primera experiència la va portar a estudiar relacions internacionals, una llicenciatura que compagina amb la de llengües i a fer el salt a la política. El 2019 va formar part de la llista nacional de Liberals a les eleccions generals i, posteriorment, va ser escollida consellera a les eleccions comunals. “La primera vegada no sabia com era una campa­nya electoral des de dins i després em va interessar encara més”, explica. D’aquí, es va proposar voluntària per presentar-se a la llista per a les comunals com a número vuit amb només 26 anys. “Venia d’estudiar a fora, a Portugal, i tenia un punt de vista diferent. Volia ensenyar que els joves podem dir-hi la nostra i que també se’ns demana i se’ns escolta; no només ens tenen allà per posar-nos-hi, sinó que també fem feina i podem aportar moltes coses”, explica.

Teixeira opina que als joves els falta implicació política perquè “pensen que no se’ls escolta, que els polítics són inaccessibles i que només paren atenció al jovent durant la campanya”. Des que l’andorrana de 29 anys ha jurat el càrrec afirma que, almenys el seu entorn, ha començat a confiar més en la classe política. “Ha costat perquè des de fora també és molt difícil entendre els protocols i quan ets a dins veus com funciona l’administració. Els ho he pogut explicar i ara ho entenen i s’hi involucren més.” L’andorrana relata que ha estat disposada a escoltar les demandes del col·lectiu, defensar-les millor i postular-se. Teixeira compagina la conselleria amb la feina com a funcionària al departament de Transport, i tot i que assegura que li agradaria continuar en política, encara no té clar cap a on, però sap que serà a Andorra. Per la jove és complicat combinar el seu temps lliure amb el laboral: “Al final ets consellera les 24 hores del dia 365 dies l’any, busques la manera de poder gaudir de les teves aficions, però has d’estar a peu de carrer, per a allò que faci falta al ciutadà.”

tracking