x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
L'hora dels mil·lennials

Passió pel piragüisme

Laura Pellicer és piragüista becada al programa d’alt rendiment
Laura Pellicer

Laura Pellicer

Laura Pellicer

Actualitzada 21/01/2022 a les 19:01
Emocions, salut i energia. Així defineix la Laura Pellicer el piragüisme, l’esport que practica des de fa anys. La piragüista té 23 anys, és de Sant Julià i a part de ser esportista està fent un màster de Medi Ambient a París. Fa anys que rep una beca del Programa d’alt rendiment per a esportistes (ARA) que ha estat de 6.500 euros per a aquest any perquè l’import ha anat canviant en funció dels seus resultats. Pellicer explica que “a vegades és difícil deixar de banda la pressió que pot sentir, i per això deixa de veure el piragüisme com una feina, i per a mi és una passió”.

La jove esportista s’està recuperant d’una lesió a l’espatlla dreta però ja ha tornat a entrenar al canal, a París o a la Seu, i a més fa entrenaments de recuperació. El pròxim objectiu són els campionats nacionals francesos i espanyols que se celebraran al març vinent. Laura Pellicer demana per al 2022 “seguir millorant i arribar al nivell Internacional Kanoe Federation i arribar a alguna semifinal o final”.

Pellicer competeix i estudia al mateix temps, i reconeix que “compaginar el màster i la seva carrera no és gens fàcil. Els seus dos primers anys d’universitat va agafar totes les assignatures. A partir de tercer em vaig matricular de menys matèries i em va anar millor”. Pellicer assegura que li agradaria treballar a Andorra i tirar endavant projectes perquè el país sigui molt més ecoresponsable. Ella veu el seu futur al Principat però “fins als 30 anys vull viatjar i aprendre”, assegura.

Els inicis de l’esportista van ser competint per tota Europa, i amb 16 anys va marxar a les Olimpíades de la Joventut, a la Xina. Es va classificar i va aconseguir diploma olímpic. “Va ser molt espectacular per a mi, una de les millors experiències de la meva vida”, afirma. I tot i que no és una experiència tan extraordinària com la viscuda el 2014, reconeix que gaudeix molt a les sortides per Europa, com poden ser França o Itàlia. A la Laura Pellicer d’aquella època, la piragüista li diria que faci el que trobi millor, però que sobretot s’escolti a ella mateixa.

Pellicer té molts llocs que vol visitar com a piragüista, però reconeix que li faria il·lusió competir a Río de Janeiro i a Nova Zelanda, tot i la dificultat dels canals. Pel que fa als que ja ha entrenat i competit, el seu preferit és el de Pau, a França, on entrenava quan estudiava la carrera universitària a Tolosa.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts