x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
L'hora dels mil·lennials

Afició i professió al volant

Marcel Muxella és pilot del programa de joves de l'Automòbil Club d'Andorra
Afició i professió al volant

Afició i professió al volant

Afició i professió al volant

Actualitzada 30/12/2021 a les 19:52
L’àmbit del motor era la professió de Marcel Muxella fins fa uns mesos, que ha convertit també en la principal afició. El pilot de 23 anys comenta que va sorgir l’oportunitat de comprar un monoplaça Fórmula Renault i es va fer amb un vehicle que l’ha portat al programa de joves pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) “perquè complia el perfil i vaig estar al lloc i al moment adequat”, destaca, tot recordant que hi entra un candidat per any.

Marcel Muxella ha estudiat enginyeria mecànica i treballa en el departament d’I+D a la fàbrica de motos elèctriques Torrot, a Girona, i havia estat lligat al motor com a aficionat a les motos i en ser becat un any pel programa català Promo-RAC de mini GP, del qual van sortir pilots com Xavi Cardelús o Fabio Quartararo. “Ho vaig deixar perquè era estudiar o seguir la carrera de pilot i vaig prioritzar els estudis”, explica. Amb la formació finalitzada torna al motor “amb l’objectiu de fer la temporada del Català de pujades de muntanya i alguna prova del Francès”. El primer test va ser la pujada d’Arinsal, el Masters de Braga, “que és un esdeveniment bastant important i ha estat una molt bona experiència”, i l’última cursa del Català, en què va ser novè a la seva categoria.

El jove pilot té assegurat tres temporades el suport del programa de l’ACA, que li cobreix les inscripcions a les curses i formació, i està buscant patrocinadors –de moment té el de Financera d’Assegurances, Andsite SW i Nodum real state–, per fer front a les despeses de manteniment i de pneumàtics. “Els reglatges per a cada carrera són diferents i per ara intentem fer-los nosaltres perquè el meu germà és mecànic i a mi l’enginyeria m’ajuda, i en el món de l’esport vaig aprenent”, assegura el jove d’Andorra la Vella, que també ha implicat el pare en el projecte.

Marcel Muxella preveu fer preparació física, anar a algun circuit i practicar amb el simulador que té l’ACA a Ordino, on hi ha les visualitzacions de totes les pujades per posar-se a punt per a les curses, que veu “com una experiència profitosa per a la vida, de passar-m’ho bé, i per al vessant laboral. Tota l’experiència que pugui tenir m’ajuda per al món del motor-esport al qual m’agradaria dedicar-me”. El jove pilot aspira “a fer-ho el millor possible i que hi hagi progressió durant la temporada de curses” combinant la feina i les proves.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts