L'hora dels mil·lennials

Governar amb ètica

Mireia Canut és guanyadora de la beca excel·lència de la Fundació Crèdit Andorrà

Mireia Canut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estudiar a l’estranger és un repte difícil que no tothom pot aconseguir. Per Mireia Canut la realització del màster en Governança i Ètica Global que cursa a l’University College de Londres ha estat possible gràcies a la beca excel·lència de la Fundació Crèdit Andorrà, que compta amb una dotació de 20.000 euros en concepte de matrícula i una mensualitat de 600 euros.

“És una de les millors universitats del món, però la matrícula és desproporcionadament alta i no me la podia permetre. Tot i això vaig aplicar-me pensant que ja buscaria com pagar-ho, però en tenir residència andorrana vaig tenir problemes per accedir a ajudes”, relata Canut. L’estudiant té nacionalitat espanyola, però resideix a Andorra des dels cinc anys i per aquest fet s’ha trobat amb barreres que no li han permès adquirir subvencions ni fora ni dins del país. “Aquesta beca m’està donant un suport increïble perquè en cas contrari no podria ser aquí. A Andorra és de les poques entitats que la proporcionen i a més et dona l’oportunitat d’estudiar el que vulguis i on vulguis. Els estudiants andorrans tenim opcions ajustades i aquesta beca ens ajuda a obrir la porta a coses que crèiem impossibles”. Ara, l’encampadana de 23 anys viu a Londres des del setembre. Després d’estudiar Turisme a Barcelona va apostar per aquest postgrau que realitza de manera híbrida. “Sempre he estat interessada en la política turística i entendre el turisme com un motor de canvi cap a un món més sostenible on tothom pugui viure millor, i això implica qüestions d’ètica a l’hora de prendre certes decisions.” Canut es va decantar per aquesta disciplina perquè li agrada “interactuar amb altres cultures i també donar a conèixer la d’Andorra”.

El seu futur ara li resulta incert, i quan acabi el curs acadèmic afirma que dependrà del marc laboral i de les oportunitats que li surtin, però de moment es focalitza a guanyar experiència i potser tornar a venir a Andorra per aportar tot el coneixement reunit. “El paper dels microestats en la presa de decisions globals es podria tenir més en compte. La governança és una disciplina bastant nova, just ara s’està desenvolupant a les ciències polítiques i es visibilitza que hi ha poders fora dels estatals que tenen implicacions en la presa de decisions mundials. Estem en una fase de canvi de dinàmiques.”

tracking