L'hora dels mil·lennials

Fer política en clau social

Emma Juan és tresorera de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra

Emma Juan

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Emma Juan ha estat nomenada nova tresorera de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA). El seu i el de la nova coordinadora, Maria Nazzaro, han estat dels nomenaments que faran recordar el dia com a històric, sent la primera vegada a la JSA que s’incorporen dues dones a la nova junta. Amb només 19 anys, la canillenca afronta amb il·lusió el seu nou càrrec en política. “Estic molt contenta perquè ja és hora i més sent el grup de joves, que comencem a fer les coses com cal i que hi hagi dones igual que homes.” La jove aposta per les noves idees i compartir entre tota la junta nous canvis i iniciatives que poden aportar a la societat.

Tot i la manca de coneixement previ en l’àmbit que li ha pertocat, Emma Juan ha crescut amb la política a casa. “La meva mare és consellera al PS, jo he nascut en un entorn on sempre s’ha considerat molt important i em sembla que la política és el mecanisme per poder fer canvis a la societat i el que tenim per poder fer accions que impactin d’una manera efectiva.” La nova tresorera recorda que va decidir afiliar-se a les joventuts fa uns mesos després de seguir el que feia el partit durant molt de temps i veure que era el que més s’alineava amb la seva ideologia. “El que em molesta més és que les coses van molt lentes i que legislar és més lent del que m’agradaria, però a mi sempre m’han interessat les problemàtiques socials i crec que l’única manera de fer alguna cosa al respecte és a través de la política. M’agrada compartir el que penso i poder aportar alguns canvis”.

Emma Juan compatibilitza el seu interès per la política amb el doble grau de Matemàtiques i Informàtica que estudia a Tolosa des de fa dos anys. Tot i que ara es troba a Andorra exercint de becària en una entitat bancària, l’any que ve marxa d’Erasmus a Roma per continuar els estudis. Aquest canvi no li fa perdre les ganes de treballar per l’agrupació. “Amb la pandèmia hem vist que moltes coses es poden fer telemàticament, jo seguiré igual d’implicada perquè al final és una cosa que m’interessa i crec que hi puc seguir participant de la mateixa manera.”

Tot i que li agrada, no es planteja dedicar-s’hi laboralment. “Jo estic estudiant i el meu itinerari no hi té res a veure. M’agrada formar-me al respecte, no crec que ho deixi mai, però professionalment no m’hi veig.”

tracking