TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

L'hora dels mil·lennials

Valorar el talent audiovisual

Cristina Fidalgo va ser membre del jurat carnet jove del Festival Ull Nu

Cristina Fidalgo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cristina Fidalgo (19 anys) ha estat una de les membres del jurat Carnet Jove del Festival Ull Nu. Un esdeveniment audiovisual que l’ha introduït més en el món que des de ben petita l’apassiona. La jove fotògrafa en aprenentatge recorda com sempre li ha motivat aquest sector, però li aconsellaven que desistís perquè no tenia sortides. Tot i les adversitats, Fidalgo va decidir estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Ara, al tercer curs recorda que va ser una decisió d’últim moment. “En si la fotografia m’ha interessat des de sempre, quan era petita ja deia que volia ser fotògrafa, però després com que em deien que no tenia sortides vaig començar a mirar altres coses i al final he acabat al món de l’audiovisual.”

Fidalgo opina que el graduat en si mateix no li aporta prou coneixements i durant els moments lliures s’informa a través d’altres espais. “Com que tinc el gust per això aprenc d’altres llocs i llavors la passió segueix mantenint-se. Miro documentals sobre com es fan certes coses i també en faig per practicar.” La jove ha fet des de curtmetratges de ficció que li han encarregat per a la universitat fins a alguns treballs personals conjuntament amb la seva parella, que és guitarrista. “Jo el gravo i també faig fotografies de manera amateur jugant amb la llum.”

Fidalgo té un compte d’Instagram personal, @luxstantes, en què fa públiques les seves imatges. “Intento fer-les creatives i si veig coses que m’inspiren les agafo, no només retrats o imatges habituals. Crec que amb la fotografia pots transmetre més coses que les que s’estan veient”, opina. Per a l’escaldenca era el primer cop com a membre d’un jurat, en el qual, entre quatre, van valorar uns trenta projectes audiovisuals i considera que l’experiència li va aportar molts coneixements tècnics. “Ser membre del jurat era una manera de prendre un primer contacte amb aquest món a Andorra i veure quins projectes s’estaven publicant, quines obres es valoraven.”

Amb vista al futur, Fidalgo diu que li agradaria tornar al Principat i entrar en el món audiovisual del país: “Començar a fer projectes i pel·lícules. Sobretot de ficció cinematogràfica.” Com a membre del festival pensa que s’ha d’apostar pel talent jove, “s’ha de donar més oportunitats als que no sabem per on començar ni com iniciar-nos en aquest món”.

tracking