L'hora dels mil·lennials

Apropar el país amb els e-sports

Roger Espuga és un dels fundadors i CEO de Five Media Clan

El fundador i CEO de Five Media Clan, Roger Espuga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Roger Espuga és un dels fundadors de Five Media Clan, un projecte que han iniciat entre tres amics, que en són els socis, amb la col·laboració d’un quart, ara fa uns mesos. La seva passió pel món digital, l’entreteniment, la coneixença de les xarxes socials, l’edició de vídeos i l’habitualitat als videojocs va portar-lo a idear aquest projecte. “És molt comú que entre nosaltres juguem a videojocs i compartim aquestes passions que, al final, ens ajuden a expressar coses creatives per un canal més lliure.” El jove andorrà de 24 anys estava estudiant dos màsters a Boston abans de la pandèmia que el va fer tornar a Andorra i acabar-los a distància. L’afició pels e-sports i la involucració prèvia en aquest sector mitjançant el compte d’Instagram @el_calmador va fer néixer Five Media Clan. Aquesta és la primera organització al Principat que es dedica a contractar i representar els creadors de continguts. “Hem començat per la comunitat espanyola per temes d’audiència i ara ho iniciarem amb Fornite competitiu.”

Espuga no ha deixat de banda altres aficions com l’esquí, el futbol o la guitarra, tot i que ara mateix dedica la major part del temps a pensar en possibles opcions per a l’equip. “El que més m’agrada és que tinguem l’oportunitat de fer una cosa que fins ara no s’havia fet i que la pugui fer amb amics.” Segons Espuga, no han tingut dificultats per empènyer l’organització, que ja fa sis mesos que es gesta, tot i la polèmica al voltant dels youtubers. L’equip és coneixedor del sector i de l’audiència, factors que els han ajudat a crear una plataforma que modelés tots aquells defectes de les anteriors. “Crec que hem sabut aprofitar l’atractiu que té el país per als streamers que venen a viure perquè tenen millors condicions laborals. Venem una marca que és versàtil amb la creativitat dels continguts i ajudem en la incorporació de la residència els nostres treballadors.”

Els joves reben col·laboracions de patrocinadors permanents o temporals i també treballen en una marca de roba afiliada al club. “Hem creat samarretes i dessuadores pròpies que anirem traient en edicions limitades.” En un futur, la idea de l’equip és establir competicions d’esports electrònics al país, tot i que a petita escala, continuar contractant gent i créixer amb l’opció d’obrir una filial als EUA, però sobretot vendre la imatge i el potencial d’Andorra a l’exterior.

tracking