L'hora dels mil·lennials

La lluita constant de córrer

Àlex Machado és pilot de karts i ha aconseguit la segona posició en la categoria Super ROK

La lluita constant de córrer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La velocitat és la seva principal addicció. Àlex Machado té 22 anys, és lauredià de naixement i pilot de karts des dels cinc anys, quan tot va començar sent una afició de cap de setmana al Kàrting El Pla que el va acabar portant a comprar-se un kart. La transició va durar dos anys fins que va decidir presentar-se a algunes curses regionals que el 2010 el van portar a fer un canvi d’equip i a competir al Campionat d’Espanya, en què va acabar segon, a més d’establir-se com subcampió del món i de Catalunya.

Aquell va ser l’any estrella que el va empènyer cap endavant i continuar en el món de la competició, en el qual avui ja acumula més de 70 curses i 200 copes adquirides. Machado remarca que el que li agrada més d’aquest esport és la constància que requereix. “Quan t’hi poses tot depèn de tu, m’agrada el fet d’aïllar-me i estar sol, viure la velocitat i millorar a cada volta.” El pilot afirma que sempre està en constant recerca de la perfecció. “Quan et dediques a alguna cosa que realment t’apassiona si no estàs aprenent dia a dia realment no estàs fent el correcte. L’important és sumar cada entrenament.”

El jove apel·la a la paciència i a la dedicació a tots aquells altres que vulguin introduir-se en el món dels karts, que anualment per ell és una lluita constant i una revisió dels errors i les victòries. El repte més actual és el de Fórmula 4, ja que en quedar qualificat podria anar a competir a Anglaterra.

Machado viu i estudia ADE a Barcelona, on ara s’ha començat a aficionar a l’skate i intenta no abandonar la seva altra afició: l’esquí. “Sempre l’he practicat setmanalment, vaig deixar les competicions d’esquí per implicar-me més al kàrting, però segueix sent un fet fonamental en el meu dia a dia.” El pilot es queixa que a Andorra la disciplina dels karts en particular és bastant desconeguda per falta de pilots. “Jo soc l’únic de kàrting que hi ha, no hi ha llocs on entrenar al país, aquest esport és poc visible i poc accessible.” Machado diu que és un sector que exigeix molt en tots els aspectes i que sense decebre’l, li ha fet donar el màxim d’ell mateix. “Al final no depèn únicament de tu, sinó d’altres factors que no sempre són favorables i el pilot s’hi ha d’esforçar més i gestionar situacions que no són agradables. Em preparo de la millor manera tant físicament com psicològicament perquè valgui la pena seguir treballant.”

tracking