L'hora dels mil·lennials

Aplicar el rugbi en la política

Gerard Menardia és el conseller d'Aparcaments i Patrimoni Natural del comú d'Andorra la Vella

Gerard Menardia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gerard Menardia té 29 anys i va ser el número 9 de la llista En Comú per Andorra la Vella, el partit que va guanyar les eleccions comunals. “Tenia pensat involucrar-me en política en un futur, crec que fa falta que els joves ens hi comprometem més. Sempre he tingut la inquietud de fer alguna cosa per la parròquia i pel país i crec que és la millor manera de fer-ho. En David Astrié em va trucar per anar a les llistes i ho vaig veure com una molt bona oportunitat per passar a formar part d’un grup polític que havia proposat molt bons projectes”, comenta.

Menardia va cursar formació professional de microinformàtica i xarxes i també té la titulació en cures d’animals salvatges, zoològics i aquaris. Tot això el va portar a ser el director del parc d’aventures de Naturlandia des del 2017, tot i que es va incorporar a l’ecoparc el 2012. El conseller confessa que pròximament abandonarà aquest càrrec per dedicar-se el cent per cent al partit, ja que la política no l’ha decebut, i vol destinar tots els seus esforços a millorar el comú de la capital. De moment indica que vol centrar-se en aquest mandat, però és de l’opinió que si existeix la possibilitat vol seguir perquè li resulta molt interessant. Ara fa un any que hi és i el seu dia a dia es basa en la recerca del millor pels ciutadans. “Ha sigut complicat perquè ha estat el primer any, vaig entrar en política i encara m’estava posant al dia de com funcionava tot i just arriba la Covid. La cònsol em va posar com a coordinador dels stop labs i vaig haver de fer un curs accelerat d’aprenentatge”. El conseller reconeix que ha estat difícil perquè a més es troba al capdavant de dues conselleries, la d’Aparcaments i la de Patrimoni Natural. “El que més m’agrada és coordinar Patrimoni Nacional, gaudeixo a la muntanya i em motiva molt treballar cada dia per la millora forestal.”

Amant i jugador de rugbi, considera que es tracta d’un esport d’equip que li ha acabat donant valors extrapolables a la política. “Tot i que aquesta temporada amb la pandèmia hem hagut d’aturar molt els partits i només n’hem pogut fer un”, lamenta, “m’ha ensenyat moltes coses que aplico a la política com, per exemple, el treball en equip, l’amistat o la companyonia, la perseverança per voler tirar sempre endavant i mirar d’aportar al màxim ajudant sempre els altres companys”.

tracking