L'hora dels mil·lennials

Suport al comerç local

Anna Aguareles és cofundadora de Kliik.io

Anna Aguareles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’afectació econòmica de la pandèmia ha tocat tots els sectors del país i un dels que més pèrdues ha tingut és el comerç. El suport per part de la societat és imprescindible perquè aquesta activitat no és perdi i, per aquest motiu, un grup de joves va decidir que calia fomentar-lo a través de les xarxes socials. “L’etiqueta #EnsMolaElConsumLocal és un sentiment positiu que neix durant el confinament amb l’objectiu d’aprofitar aquesta aturada per conèixer el comerç que tenim i potenciar les coses d’aquí”, explica Anna Aguareles, creadora d’aquesta idea que va desenvolupar per Instagram per agrupar els negocis.

L’etiqueta va tenir tant de ressò que Aguareles va decidir, juntament amb un amic, crear una aplicació mòbil sota el nom de Kliik.io, un mètode més intuïtiu per fer difusió dels establiments del país. “Les empreses publiquen el contingut, on també hi ha promocions individuals, però també volem que sigui una guia per als usuaris on trobin tota la informació necessària.” Així mateix, a través de les xarxes també es fan sortejos per fomentar l’assistència a aquests comerços i han repartit adhesius amb un codi QR als establiments que permet descarregar l’aplicació als consumidors del local.

L’empresa formada per Anna Aguareles, de 26 anys, graduada en INEF i amb un màster en màrqueting digital i un postgrau en LX Product Design, s’ha creat en només tres mesos i l’equip ja el formen quatre persones que treballen per intentar trencar la barrera digital que molts comerços locals encara tenen. “La nostra start-up, on tenim unes quaranta empreses, és un producte que funciona per la necessitat d’aquestes, a les quals fem una enquesta prèvia.”

Aguareles també destaca que la feina l’han fet tota ells, el seu equip, ja que no han rebut ajudes de cap mena ni per part de Govern ni de plataformes que “se suposa” que potencien els joves emprenedors. “Hem entrat una queixa formal al ministre Jordi Gallardo perquè l’emprenedoria necessita suport i a nosaltres no ens ha fet cas ningú, ni tan sols pel que fa a les gestions amb la CASS”. Per aquest motiu, la cofundadora de l’aplicació Kliik.io anima els joves emprenedors sobretot a formar-se “perquè és molt important”, i els adverteix que estiguin segurs i “que es tirin a la piscina amb compte”.

tracking