L'hora dels mil·lennials

Una oportunitat en la política

Meritxell López és consellera del comú d'Andorra la Vella

La consellera del comú d'Andorra la Vella, Meritxell López

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Meritxell López té 29 anys i des de les eleccions comunals passades viu la política en primera persona gràcies al comú d’Andorra la Vella. “Sempre he tingut interès per allò que passa al país i a la parròquia i, tot i estar fora pels estudis, he tingut un ull posat per veure el desenvolupament del model de país.” López, que complirà enguany els trenta i és graduada en Administració i Direcció d’Empreses i màster en International Management per Esade, era la número 7 de la llista d’En Comú per Andorra la Vella, formada per Demòcrates, Liberals i SDP, que va resultar guanyadora a la capital a les eleccions del 15 de desembre del 2019. Des d’aleshores és consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial, i de Projectes Participatius. “Va ser una oportunitat i crec que és molt interessant que alguns joves hi participéssim perquè donem una altra visió sobre cap a on han d’anar les coses i no perquè siguem joves tenim menys per aportar.”

Assumir estar el capdavant de dues conselleries és tot un repte, sobretot si no tens experiència prèvia en la política, però López també s’ha trobat un fet insòlit afegit: l’arribada de la pandèmia al cap de pocs mesos d’entrar al comú. “És molt complicat realitzar les accions previstes per un tema de planificació, per la incertesa que provoca la Covid. Per exemple, un dels esdeveniments que fem des de la conselleria és la Fira d’Andorra la Vella i ens hem trobat que, per primer cop després de 42 anys, no s’ha pogut fer. És difícil treballar així, però també et dona més experiència.” La conselleria de Desenvolupament Estratègic i Comercial treballa en accions destinades al comerç i a les associacions del sector per dinamitzar els negocis de la parròquia i la feina a peu de carrer mentre que la de Projectes Participatius permet fer un treball per desenvolupar iniciatives que apropin el ciutadà a la presa de decisions en les inversions en l’àmbit comunal. “Estar al capdavant de les conselleries és una experiència molt recomanable pels reptes que sorgeixen i sent jove és un avantatge perquè molts treballem a temps parcial i ens permet tenir una visió més estratègica, veure millores...”

López recomana a tots aquells joves que estiguin interessats en la política que no dubtin a entrar en les seccions joves dels partits i busquin quin és el que més s’adequa als seus ideals.

tracking