L'hora dels mil·lennials

Les joves veus per al canvi

Pol Cerdà és membre del moviment Contracorrent

Pol Cerdà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La difusió de la conscienciació social en l’àmbit mundial està a l’ordre del dia. Clams antiracistes, ecologistes o feministes ressonen per tot el món a través de les reivindicacions, en les quals un dels col·lectius que més participa és el dels joves. Preocupats pel futur i per poder viure en un món millor, les noves generacions estan prenent força en l’activisme amb figures com Greta Thunberg, Yasaman Aryani o Sarah Mardini i Sean Biden. I aquí, tot i ser un país molt petit, també s’està vivint aquesta lluita pel canvi amb moviments com Friday For Future Andorra o Contracorrent. “És molt important que la nostra veu es posi en consideració perquè anys enrere no teníem la mateixa accessibilitat ni facilitat de formar part de la vida política i som un pilar fonamental. Al cap i a la fi serem el futur i hem de definir la nostra estratègia per avançar en totes les temàtiques”, diu Pol Cerdà, de Contracorrent.

El Pol té 15 anys i les idees molt clares: vol estudiar el batxillerat internacional, cursar un doble grau de ciències polítiques i dret, i exercir com a polític per pal·liar al màxim els efectes més greus del canvi climàtic, millorar els drets reproductius de les dones al país i assolir una “educació més inclusiva i equitativa en feminisme i igualtat”. “Hi ha moltes coses per millorar. Tenim la sort de viure on vivim i donem gràcies de no trobar-nos en una situació pitjor, però hem de lluitar per algun dia aconseguir que la societat andor­rana sigui més justa.”

Les seves preocupacions també les han transmès al Govern, ja que han mantingut alguna reunió amb el ministeri de Medi Ambient per exposar propostes i neguits, així com amb la majoria de grups parlamentaris. “Ens vam reunir per marcar un full de ruta sobre allò que creiem que és el que s’hauria de fer per pal·liar els efectes de la crisi climàtica. Ens preocupa moltíssim perquè s’estan posant les nostres vides en joc i les de les properes generacions. Per això creiem que com que serem dels més afectats se’ns ha de tenir en consideració.”

Contracorrent és un moviment antiracista, feminista i ecologista, que està format per una dotzena de joves d’entre 14 i 18 anys que segueixen accions d’activisme en l’àmbit internacional i les adapten al país. “Els joves que tinguin ganes de fer una societat més justa poden contactar a través de les xarxes socials i formar part del projecte quan vulguin”, conclou.

tracking