x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
L'hora dels millennials

Color natural per a la roba

Sara Valls és fundadora de Color Botànica
Sara Valls

Sara Valls

Sara Valls

Actualitzada 06/11/2020 a les 18:38
No hi ha dubte que aquest és un any diferent per a tothom, tot i que per a alguns hi ha hagut més canvis significatius que per a d’altres. Per a Sara Valls (30 anys) n’hi ha hagut uns quants de significatius, tant en l’aspecte personal com en el professional. Poc abans de l’inici del confinament, va decidir deixar una feina estable com és ser tècnica de Joventut al comú d’Andorra la Vella per dedicar-se plenament (tècnicament al 50% ja que l’altre gran canvi és que ha estat mare) a un projecte que tenia des de fa anys, tot i que no era la seva ocupació principal: el tintat natural de roba. “Al principi va ser un ensurt perquè literalment d’un dia a l’altre deixava la feina i ens confinaven, però justament és un moment en què ens toca reinventar-nos”, assenyala Valls, que afegeix que “seguir treballant a la funció pública era una opció còmoda però que no m’acabava d’omplir, i si poses totes les energies en un projecte acabarà sortint i crec que aquest té totes les característiques per poder funcionar”.

Així doncs, s’ha centrat a impulsar Color Botànica, que de moment està en un tram inicial tot i que ja fa anys que fa el tint. Per tenyir la roba utilitza plantes tintoreres, principalment d’Andorra, les asseca i treballa amb teixit natural, com el cotó, el lli o la llana, i el tracta al seu taller perquè agafi un color determinat. “Faig sobretot bosses, moneders, motxilles, i aquest any he començat a fer alguna cosa de roba, sobretot parts de dalt, com ara quimonos, vestits i samarretes”, assenyala.

El resultat final, segons explica Valls, és força diferent al de les peces que es poden trobar en qualsevol botiga. “Els colors són vius i intensos, tenen un toc diferent i es nota que és natural, que no té cap cosa artificial ni toxicitat”, comenta.

Tot el que fa ho ven principalment “de tu a tu”, però ha muntat una web i ha creat un perfil a Instagram. Ja abans d’apostar de ple pel projecte estava tenint una bona acceptació i ara també. Un dels reclams de les seves peces és el fet que siguin naturals, així com fetes principalment a Andorra. “Amb la pandèmia, la gent busca més consum local i aquest és un producte el 90% fet aquí, és tot natural i artesanal, que també tira molt”, comenta Valls, que assenyala que “si es coneix el procés de com es fa el tint agrada més el producte perquè veus com està fet i és interessant”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts