L'hora dels millennials

Compartint l'escenari

Rafael de Sa és membre de 'The Teen Project'

Rafael de Sa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El massanenc Rafael de Sa, de 18 anys, té clar quina és la seva passió: el teatre. El 25 i 26 de setembre va poder exercir aquesta passió quan va pujar a l’escenari del teatre de les Fontetes per dur a terme l’obra This is me, inspirada en el musical The greatest showman, que va interpretar amb sis altres joves d’entre 15 i 20 anys (Inés Abrantes, Natàlia Canet, Nerea Gómez, Leando Afonso, Rita Abrantes i Xènia Roca). Són els set integrants del grup The Teen Project, que està impulsat pel Punt400 de la Massana. “Hi vam anar un dia i la Sofia (Martins) ens va dir si ens agradaria fer un projecte de teatre, perquè ja hi havia alguns que ja en fèiem. Vam dir que sí i vam proposar la idea a la directora, la Frances (Doonan). I li va agradar”, descriu De Sa.

Amb tot, abans de poder concretar l’obra, tot es va aturar durant el confinament, com moltes altres coses, i la Covid va afectar els plans de l’obra. De fet, fins al darrer moment no es va fer promoció de l’obra davant la incertesa de si podrien actuar. “Quan ens van confinar ja teníem el diàleg i tot, i assajàvem via telemàtica. Quan ens van desconfinar vam començar a poc a poc i després vam començar a utilitzar el teatre”, comenta.

Finalment, es van poder dur a terme les tres funcions previstes. De moment no és clar si es faran més projectes similars. “Ja ho veurem”, assenyala el jove massanenc. El que té clar, però, és que vol continuar endinsat en aquest món, tot i que és conscient de les complicacions que té. “M’agradaria molt dedicar-me al teatre, però és molt difícil”, indica. Per aquest motiu té un pla B, en cas que no es pugui dedicar exclusivament al teatre. Actualment està estudiant a Andorra una FP de secretariat multilingüe i una vegada l’acabi vol anar a Barcelona a estudiar màrqueting. “M’agrada tot el que és l’oficina i és més fàcil trobar una feina estable en aquest sector que en el teatre”, indica De Sa, que afegeix que “quan ho tingui tot començaré a estudiar arts escèniques, també a Barcelona”.

El massanenc fa dos anys que li apassiona teatre, per la qual cosa fa relativament poc que s’ha iniciat, però en aquest temps ha pogut veure què és el que li agrada. “Compartir moments amb la gent a l’escenari i a fora, i interpretar un paper amb el qual em senti identificat és el que més m’agrada del teatre”, conclou.

tracking