L'hora dels millennials

Aposta per la tecnologia

Marcel Corominas participa en Vectoor, un dels projectes del NIU d'Andorra Telecom

Aposta per la tecnologia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa sis anys que el pilot d’avions Marcel Corominas va aterrar al Principat per emprendre un projecte de drons que va quedar frustrat a Barcelona davant la prohibició dels dispositius a Espanya. El jove va trobar a Andorra el seu lloc amb Aeroworks, l’empresa que gestiona per oferir serveis especialitzats en vehicles aeris no tripulats, formació i desenvolupament de tecnologia el 2014. “En aquell moment no hi havia res sobre drons i vaig decidir traslladar-me”, explica. Una vegada instal·lat al país l’assumpte es va legalitzar a Espanya però va decidir quedar-se.

Durant aquest temps, les prestacions de l’empresa han evolucionat i han acabat per especialitzar-se: “Vam començar donant serveis a diferents empreses, com Grandvalira, pel que fa a filmacions i gravacions.” Ara, l’ocupació principal és el desenvolupament de tecnologia, al “qual ens dediquem des del principi”, afegeix. En la mateixa línia neix Vectoor, el principal projecte de l’empresa i un dels que conformen la incubadora i acceleradora d’empreses NIU. “Consisteix en un enllaç de comunicacions entre l’estació de terra [com, per exemple, un mòbil] i el dron”, i està pensat per a ús civil, ja que en aquest àmbit l’única comunicació són els enllaços per ràdio, un fet que “limita el rang d’actuació i sovint provoca interferències”, apunta. I és que l’objectiu principal de Vectoor és revolucionar la tecnologia de les comunicacions en el sector aeronàutic. L’octubre passat l’emprenedor va participar en el NIU Demo Day, una jornada per buscar inversió externa. “Necessitem una gran quantitat per poder començar i la veritat és que vam tenir una bona acollida”, encara que queda tancar la roda de finançament.

L’expert, també instructor de vol amb més de 2.000 hores d’experiència, combina el desenvolupament de tecnologia amb el pilotatge d’avions per tot Europa. “La flexibilitat del meu horari amb la companyia aèria em permet organitzar-me la vida com em vagi millor”, aclareix. Corominas, que va estudiar a l’escola de Sabadell Top Fly, assegura que totes dues dedicacions li agraden, però “una vegada he estat volant m’interessa anar creixent i poder dedicar-me al sector dels drons”, ja que creu que aquesta tecnologia és el present i el futur de la societat. Quan pensa en els pròxims anys el jove reconeix: “Estic molt bé com estic.”

tracking