L'hora dels millennials

El ritme a la sang

Christian Vieira és campió del món de hip-hop per parelles amb el grup Braids

El ritme a la sangC.V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El hip-hop és un estil de ball urbà que practica molta gent, però arribar a ser campió del món d’aquesta modalitat és una fita que només aconsegueixen molt pocs. Un ha estat Christian Vieira, representant del grup Braids de l’escola TC Dansa, que amb només 20 anys s’ha proclamat guanyador de la categoria per parelles, juntament amb Dionisio Agilda, a l’All Dance World, el Campionat del Món que es va celebrar al novembre a Orlando (Florida, EUA). “El Dioni i jo ens vam conèixer en competicions, vam començar a parlar i vam decidir fer parella per competir”, explica Vieira. A l’agost, però, el grup ja havia ensumat l’èxit. Després de ser campiona d’Espanya en la categoria Mini Crew, la parella artística, que va fer equip amb Edgar González, va aconseguir el segon lloc en el Mundial de hip-hop d’aquesta categoria que es va celebrar a Phoenix (Arizona, EUA). “No sé si encara ho hem assimilat, però a poc a poc ho anirem fent. El bo és que als campionats ens coneixeran i crec que llavors és quan ho assimilarem”, comenta entre rialles.

Ser campió del món requereix molta dedicació. Christian Vieira i Dioni Agilda, abans de participar en un campionat, ho preparen tot: el muntatge, la coreografia, l’estilisme... Tot és original. Els joves també es preocupen perquè allò que fan quedi completament cronometrat i sigui innovador. “Dediquem un mínim de tres mesos al muntatge i cada setmana assagem, que és el que costa més. Hi dediquem entre tres i cinc hores setmanals, a part de les de feina, i combinar-se sempre costa”, argumenta el jove.

La passió pel ball sempre l’ha dut a la sang, ja que des de ben petit, quan només tenia tres anys, posava la música a tot drap i ballava per casa. Als onze va començar amb els balls de saló, però quan feia tres mesos que havia iniciat les classes va veure clar que allò no era per a ell. “Jo volia fer hip-hop i als catorze anys vaig començar en el món de la competició”, detalla. A partir d’aquí, no ha parat de formar-se en multitud d’estils urbans a l’escola TC Dansa, on fa tres anys que exerceix de professor. “Quan vaig arribar vaig veure que la dansa era molt fluixa, però arran de l’escola ha anat pujant tant pel que fa a l’evolució de les nenes com de participació”, detalla. I tot i que no sap quin és el seu somni professional, assegura que li agradaria ser reconegut internacionalment i formar part de l’equip de ball de famosos, com Nicki Minaj.

tracking