x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
L'hora dels millennials

Plasmant el futur

Amèlia Drogue junt Manon Desert i Chiara Briantais són les alumnes del Lycée guanyadores del concurs de redacció 'Imagineu l'europe(ea) del futur' del ministeri d'Educació i Ensenyament
Droge Deser i Briantais les alumnes guanyadores del concurs de redacció convocat pel ministeri d'Educació i Ensenyament

Plasmant el futur

Drogue, Desert i Briantais les alumnes guanyadores del concurs de redacció convocat pel ministeri d'Educació i Ensenyament

Actualitzada 30/12/2019 a les 06:43
Amèlia Drogue és una de les vencedores del concurs de redacció Imagineu l’europeu(ea) del futur convocat pel ministeri d’Educació i Ensenyament, juntament amb les seves companyes Manon Desert i Chiara Briantais, alumnes de la classe Première L del Lycée Comte de Foix. Tot va començar quan la seva professora d’història “ens va proposar participar en el concurs, i com que a les tres ens agrada escriure ens va semblar una idea molt motivadora”, diu Drogue. Amb motiu del 70è aniversari del Consell d’Europa, els alumnes van ser convidats a escriure una redacció sobre els valors que uneixen els països europeus i els seus ciutadans i de com serà l’europeu(ea) del futur. Les joves van tenir la idea d’escriure Estimada Roxanne de forma molt natural, “vam pensar quins eren els problemes d’Europa actuals i com ens ho imaginem en un futur”, comenta, i van decidir plasmar-ho a través d’una carta entre un avi i la seva neta, personatges que representen els pensaments de les tres joves. “És el nostre punt de vista, nosaltres som l’avi i Roxanne, coneixem l’Europa d’avui i també coneixerem l’Europa de demà.” Una redacció que parla sobre la participació del sufragi, la joventut, el secessionisme o els problemes que té el planeta en l’àmbit mediambiental.

Les joves es van quedar sorpreses en rebre el missatge de la professora, celebrant la seva victòria en el concurs. “No ens esperàvem guanyar, ho vèiem com un treball de classe perquè simplement ens agrada escriure i el tema ens agradava”, explica. El premi, a banda d’un diploma durant la cerimònia de celebració del 70è aniversari del Consell d’Europa, consistia en un viatge d’un parell de dies a Estrasburg, on l’ambaixador d’Andorra les va rebre i “ens va fer visites al Parlament Europeu i el Tribunal de Drets Humans”, així com una visita cultural per la ciutat, amb altres joves de setze països.

Pel que fa al futur de les tres noies, el tenen bastant clar pel que fa als seus estudis, “les tres marxarem a estudiar a França”. L’Amèlia estudiarà magisteri “perquè m’interessa molt el món de l’educació”, la Chiara no sap si decantar-se per la branca de les humanitats, història, filosofia o literatura, i la Manon sap que continuarà escrivint, “tot i que m’agradaria estudiar arquitectura a París, però no sé si hi podré entrar”, conclou pensativa.
Etiquetes
  • #1 JP
    (29/12/19 12:18)

    Lycée

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts