L'hora dels millennials

Disseny entre fogons

Lorena Palacios ha estat guardonada amb la 'Cuillère d'Or'

Disseny entre fogons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Food designer, així és com es denomina la jove andorrana Lorena Palacios, que, recentment, va aconseguir la tercera posició a l’edició espanyola del certamen La Cuillère d’Or, un concurs gastronòmic d’origen francès –creat per a dones– amb l’objectiu principal de donar suport, promoure i difondre el treball que el col·lectiu femení realitza entre fogons. Palacios va donar amb la inscripció al certamen de casualitat mentre buscava una cita que acceptés participants amateurs. Després d’un llarg procés de selecció va ser una de les sis candidates elegides entre més de 1.500 persones per ser a la final. Una jornada “amb molt de treball”, recorda la dissenyadora, a qui aquest premi li ha fet pujar l’autoestima, perquè als humans “sempre ens agrada el reconeixement. Ser la tercera d’Espanya et dona subidón! encara que aquest món és molt difícil perquè tampoc els entusiasma que una noia jove destaqui”, indica.

La tasca diària de Palacios se centra en l’adaptació de les propostes gastronòmiques –d’hotels, restaurants i bars– al públic a través d’un estudi de les tendències del mercat del qual deriven noves receptes, amb la inclusió d’altres ingredients, per ajustar-se a les darreres formes d’alimentació que sorgeixen i que “no són una moda”, remarca. La professional es considera una apassionada dels sabors avinagrats i aguts, una combinació que troba al menjar asiàtic. “M’agrada sentir a la boca tots els gustos: l’àcid, el salat, el picant. Les textures...” És per això que converteix els cítrics o les herbes aromàtiques en imprescindibles als seus plats. L’especialista a promocionar l’art culinari té clar que el seu futur es courà al costat de plats i taules. D’una banda, vol treballar per l’evolució del disseny de la cuina andorrana, que en aquests instants “no acaba de trobar l’estabilitat” per la rotació de personal existent. D’altra banda, es considera “una somiadora que veu possibilitats de màgia a tot arreu, i sobretot en el menjar, on intento aplicar tot el que faig, ja que les emocions són el més important per a una food designer”, a qui li encantaria prestar els seus serveis a la compa­nyia Disney.

Actualment cursa el màster de Direcció de Restaurants i també està immersa en la fotografia gastronòmica per impulsar els seus coneixements de màrqueting. “Al món de la cuina t’has de renovar constantment”, explica.

tracking