L'hora dels millennials

Teixidora de somnis

Natàlia Espot és emprenedora amb la creació de l'empresa Boreand

Teixidora de somnis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Natàlia Espot, una jove emprenedora andorrana de 25 anys, sempre li havia agradat el món artístic, i el disseny de moda va ser el que més li va cridar l’atenció. Va ser llavors quan va decidir estudiar a l’Escola de Disseny i Moda (IED) de Barcelona per acabar obrint la seva pròpia línia de roba, Boreand. Espot manifesta que es tracta d’una marca online “dissenyada i produïda a Andorra, basada a crear col·leccions càpsula limitades. Venc roba de carrer, tant per anar a treballar com per anar a sopar i passar la tarda. Ara per ara la pàgina està funcionant molt bé”.

Arribar fins aquí, però, no ha estat un camí de roses. La jove va veure que monetàriament no li compensava treballar per una altra persona per la quantitat d’hores que hi dedicava. “Després d’estar treballant a Barcelona amb uns proveïdors, on vaig estar molt bé, i posteriorment buscant feina vaig veure el que em pagaven en relació amb la feina, i vaig arribar a la conclusió que perquè algú m’exploti, millor treballar per a mi. Així que vaig decidir crear quelcom a Andorra.” Un cop va tornar al país, es va trobar complicacions per part del Govern, que va dir-li que havia de pagar un local per dur a terme la seva activitat: “Govern no assimila gaire bé la feina de disseny i confecció perquè no em considera una modista, sinó una fàbrica i una indústria. Encara que sigui jo sola, vaig haver de buscar un local de planta baixa.” La dissenyadora opina que ser un jove emprenedor al Principat és una feina bastant difícil perquè hi ha massa papers i traves. Tot i això, va trobar un aliat en el comú, que li va donar una subvenció per dur a terme la seva activitat i li va recomanar que s’apuntés a les trobades de joves emprenedors. “Van veure que el meu projecte tenia sortida i em van dir que em podien ajudar amb la subvenció. La veritat és que em van anar molt bé els consells que em van donar per començar l’activitat i estar lliure de pagaments. Crec que és una eina molt útil per a tots els joves emprenedors, ja que al país som bastants.”

Quant al futur, Espot té molt clar que la seva activitat continuarà tenint la seu a Andorra: “De moment venc a Andorra i a Espanya, però si Déu vol d’aquí a uns anys m’agradaria vendre per tot Europa. Actualment treballo sola, però d’aquí a uns mesos inclouria el meu germà perquè portés la part dels números.”

tracking