L'hora dels millennials

Passió per l'audiovisual

Carla Marsol va ser jurat jove al festival Ull-Nu

Passió per l'audiovisual

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cinema és considerat el setè art, aquell que mitjançant la imatge permet arribar a més persones i enganxar-les, com és el cas de la Carla Marsol, la membre més jove del jurat del Festival Ull Nu. “Em vaig presentar al concurs del Carnet Jove enviant una crítica de la pel·lícula Inception, dirigida per Christopher Nolan, i uns dies més tard, quan estava de vacances a Tenerife, em van comunicar per cor­reu que havia estat seleccionada, i, com no, em va fer molta il·lusió”, explica la jove.

Marsol, de disset anys, està fent primer de batxillerat i tot i que encara no ha realitzat cap projecte audiovisual, li encantaria fer-ne un com abans millor, perquè és “al que m’agradaria dedicar-me”, indica. Des de sempre que el cinema i la comunicació audiovisual li ha agradat, però hi ha un gènere que li crida més l’atenció que cap altre: el documental. “Trobo molt interessant denunciar a través de l’audiovisual, permet expressar-se, conèixer més i donar visibilitat als temes, i els documentals són els que més permeten aquesta crítica gràfica important per al món”, explica la jove membre del jurat, que, a més, afegeix que els curtmetratges també li criden l’atenció. Mai anteriorment no havia fet cap crítica cinematogràfica, però quan va veure la possibilitat de poder ser part del jurat de l’Ull Nu es va “informar per escriure-la, ja que en ser una novella no sabia com es feien”, diu.

Cara al festival, la responsabilitat de poder escollir un guanyador o guanyadora mai és senzill, i sobretot si és la primera vegada. “Hi vaig anar amb l’objectiu de créixer en aquest sector, de fomentar el meu esperit crític, a veure la indústria del país, però sobretot per fomentar i observar projectes audiovisuals per a properes produccions meves.” A més, de cara al paper com a jurat, va visualitzar pel·lícules del jurat professional per així estar “més preparada” i “poder parlar el mateix llenguatge, per entendre’ls quan parlen de temes concrets i per millorar en aquest sector”.

Marsol té molt clar que vol enfocar la carrera cap a aquest món, però de tots els àmbits en destaca dos que més li criden l’atenció: la direcció i guionitzar. “M’agradaria dirigir els meus documentals, pel·lícules o curtmetratges perquè és una faceta que m’impressiona, però a la vegada també voldria formar part d’un equip de guionistes”, conclou.

tracking