x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
L'hora dels millennials

Creacions i valoracions

Maria Caminal ha estat jurat jove al festival Ull-Nu
Maria Caminal va ser jurat jove al festival Ull-Nu

Creacions i valoracions

Maria Caminal va ser jurat jove al festival Ull-Nu

Actualitzada 10/06/2019 a les 07:02
Acaba de finalitzar el grau superior de Tècniques cinematogràfiques al Catalonia Film School de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) i ja té entre mans un projecte prometedor. Amb només 20 anys, Maria Caminal ha format part del jurat jove del Festival Ull Nu, una oportunitat que li ha atorgat el Carnet Jove. “M’agrada molt el cinema i vaig presentar-me per conèixer la indústria del meu país”, explica la cineasta. Així, entre el 22 i el 26 de maig va viure l’experiència de formar part d’un jurat cinematogràfic de primera mà. Va veure totes les obres que es van presentar en aquesta edició del Festival Ull Nu i, juntament amb altres companys, va seleccionar els films guanyadors. “El més difícil era decidir el més important, tenir en compte els recursos tècnics de les obres, posar-nos d’acord en les decisions i trobar els valors entre la producció i de la història”, comenta la jove.
L’oportunitat que li va donar el Carnet Jove també l’ha ajudat a complir un doble desig: conèixer com està aquesta indústria a Andorra i créixer com a professional, ja que assegura que “no és el mateix crear que valorar”. “Considero que és important saber el que costa fer una producció. Els entenc i empatitzo molt ràpidament amb ells i això és més fàcil a l’hora de valorar un documental o una ficció”, detalla Caminal. I és que la participació com a jurat de l’Ull Nu també li ha servit per tenir contacte amb cineastes del país i resoldre tots aquells dubtes professionals que sorgeixen en un rodatge.

Tot i que fa poc que ha finalitzat els estudis, la Maria ja té un projecte entre mans: aconseguir fer un llargmetratge de la seva última obra. “Durant la carrera he fet cinc curtmetratges i ara estic acabant la postproducció de l’últim, amb el qual m’agradaria fer l’òpera prima i desenvolupar-lo en un llarg”, comenta. Tot i que actualment es troba residint a Espanya, la jove no descarta tornar a Andorra, ja que confia en la iniciativa pròpia i vol fer propostes innovadores al país. “Tinc moltes ganes de gravar a Andorra sobre les famoses llegendes, com la del llac d’Engolasters”, explica. I és que Maria Caminal assegura que Andorra té molt per fer descobrir al món. “Crec que s’haurien d’aprofitar els valors que té el país i m’agradaria, en un futur, proposar un curt o un llarg que jugués entre la realitat i la ficció, i sobre si és veritat o no”, conclou.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts