L'hora dels millennials

El reflex de la realitat

Natalia Garrancho i Monica Magalhaes han estat les guanyadores del concurs RECcrea

El reflex de la realitatE.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les alumnes del col·legi Sagrada Família Natalia Garrancho, de 15 anys, i Monica Magalhaes, de 16, han estat les guanyadores del cinquè concurs de curtmetratges RECcrea, amb un curt anomenat Les xarxes socials.

Han participat en el concurs perquè l’escola els ho va proposar. Van estar pensant moltes idees i com que els van dir que havia de ser una temàtica relacionada amb l’actualitat i que fos un tema conflictiu, van pensar que tractar l’ús de les xarxes socials podria estar bé. “Volíem fer-ho d’una forma còmica perquè el missatge calés millor, tot i que no sabem si els ha arribat el missatge. Creiem que tothom sap que existeix aquest problema però ningú fa res per canviar-ho”, expliquen. Van escriure el guió tenint molt clares les idees clau que volien transmetre, tot i que admeten que van improvisar bastant. La idea del curtmetratge es basava en el dia a dia d’un jove a l’escola, amb la família o els amics, sempre amb un telèfon mòbil a la mà i oblidant les relacions socials cara a cara. “Volíem fer una crítica social, transmetre que hi ha un problema real amb els joves i les xarxes socials. Hem exagerat molt algunes situacions quotidianes, perquè els casos que hem proposat són portats a l’extrem”, indica Magalhaes. Comparteixen que el pa de cada dia és veure adolescents en silenci perquè estan cadascun amb el seu mòbil i és un fet que no acaben d’entendre. “Nosaltres utilitzem poc el telèfon mòbil. L’utilitzem per trucar o per enviar missatges”, manifesten les joves, que no se senten pas representades per aquesta tendència actual amb els aparells electrònics. De fet la Natalia diu que no té xarxes socials i la Mònica sí que en té i assegura que “com a molt s’hi passa tres hores al dia fent-les servir”.

“Vam estar un dia sencer gravant i per editar en van ser dos ivam utilitzar l’iMovie amb l’ajut de tutorials d’Internet”, exposa Garrancho.

Les joves tenen clar el seu futur, que no té res a veure amb el món audiovisual. Garrancho vol estudiar genètica o medicina a Barcelona, com a primera opció, o a Madrid. “Des de petita m’he volgut dedicar a la medicina, el tema de la biologia m’encantava i he trobat una carrera de genètica i vaig veure que realment era el que volia fer”, afirma. Per la seva banda, Magalhaes, tot i agradar-li la fotografia, vol estudiar criminologia a un país anglosaxó.

tracking