x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
L'hora dels millennials

Solidaritat sense fronteres

Maria Guillamet ha estat la guanyadora del premi Unicef Andorra 2019
Maria Guillamet, guanyadora del Premi Unicef 2019

Solidaritat sense fronteres

Maria Guillamet, guanyadora del Premi Unicef 2019

Actualitzada 20/05/2019 a les 07:19
D'Ordino a Sarajevo és el recorregut que ha fet Maria Guillamet, de 30 anys, l’emprenedora del projecte Solidary Wheels, que ha consistit a anar amb una furgoneta per diversos països d’Europa repartint material escolar, aliments i medicaments a aquelles persones que es troben en trànsit cap al vell continent. El projecte, que ha guanyat el premi Unicef Andorra 2019, feia temps que rondava pel cap de Guillamet, que tot i estudiar arquitectura tècnica explica “que no era el meu fort, veia que no m’hi acabaria dedicant”.
Els principals objectius d’aquesta tasca voluntària i solidària són “acompanyar, assistir i denunciar per les xarxes socials la situació que viu la gent que transita per Europa”, diu la jove, però també indica que“volíem viure de primera mà històries i les situacions de les persones, i no tant pel que es llegeix o et diuen”.

La seva trajectòria en la involucració de treballs solidaris no és nova, ja que “fa deu estius que soc al sud del Marroc donant classes de francès com a voluntària”, afirma Guillamet. Precisament va ser un estiu a Atenes, però, “després del què vaig viure i veure, el desencadenant per iniciar el projecte. Quan vaig tornar, juntament amb una amiga, que també havia estat a Grècia, vam decidir que havíem de fer alguna cosa”. El procés per començar no va ser ni senzill ni gaire ràpid, ja que va durar uns vuit mesos, de l’octubre al maig de l’any passat, des que van iniciar les recaptacions i difusions de Solidary Wheels fins que van marxar amb la furgoneta. Els seus destins van ser Itàlia, el nord de Grècia, Macedònia i finalment Bòsnia. Però no tot va resultar fàcil, ja que “vam tenir vàries dificultats amb el transport perquè ens van rebentar les portes de la furgo i s’ho van endur tot, excepte els mòbils, els diners i els passaports i, a més, la furgoneta ens va deixar tirades a Skopje”, explica l’ordinenca. Aleshores es van desplaçar cap a l’últim destí, Sarajevo, en bus. Tot i la seva ajuda, Guillamet assegura que tot el que estan fent elles és només “una tireta” a les situacions que viuen aquestes persones i “intentar alleujar-los la seva estada”.
El projecte no s’atura aquí i ja tenen nous objectius. “La propera destinació és el sud d’Espanya i el nord del Marroc perquè allà hi ha un auge del flux migratori i volem viure’l de primera mà i ajudar el màxim possible”, conclou.
Etiquetes
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts