L'hora dels millennials

Expressar-se a través de l'art

El dibuixant Marc Huguet és un dels guanyadors del Talentejant

Expressar-se a través de l'art

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La proposta que li va fer una amiga va ser el punt de partida per guanyar un concurs de talents. Marc Huguet és dibuixant i ara veurà la seva obra als aparadors de moltes botigues del país, ja que s’ha convertit en el nou vencedor de la categoria de dibuix, gravat i pintura del Talentejant. “M’hi vaig presentar una mica de casualitat. Estic a l’edat màxima per participar -30 anys- i era l’última oportunitat que tenia en aquest sentit. A més, només comptava amb una setmana per poder presentar el projecte, així que al final vaig optar pel cartell que havia fet per a l’exposició Estimat Art, hem de parlar, de Myriam Grau”, explica el jove artista. Una obra aprofitada en la qual volia mostrar l’amor que sent per l’art i transmetre com aquesta passió el transporta a un altre estat, quan assoleix un moment de relaxació i els problemes quotidians s’esvaeixen. “Tot el que m’inspira es transforma en una espècie d’esperit, d’ànima, i és aleshores quan soc capaç de reflectir les emocions i els sentiments a través de la pintura”, comenta.

L’afició pel dibuix li ve des de petit. Primer va estudiar la carrera d’empresarials, però en veure que no li agradava va decidir entrar a formar part de l’escola Joso, a Barcelona, on va estudiar còmic i il·lustració. Durant aquests anys, amb un amic andorrà, va crear Puke Riders, una història sobre uns viatgers interdimensionals, i posteriorment va publicar el primer còmic, Ciudadano Alpha.

Tot i així, Huguet se segueix definint com un “il·lustrador amateur” que vol explicar històries a través de vinyetes destinades a tota mena de públic. El jove artista assegura que el món del dibuix és força complicat i que somia i lluita constantment per tenir un nom dins la indústria del còmic. “Tinc molts projectes inacabats. En l’àmbit artístic et lapides, no ets suficientment bo i et compares amb artistes coneguts”, argumenta. Però a poc a poc va fent camí. En tornar de Barcelona, Huguet va publicar el còmic Cynara a la revista 7Dies i l’any passat va assolir la fita de publicar una història de sis pàgines a Dragones y Tabernas, editada per Sudando Tinta Ediciones, que es va presentar al Saló del còmic de Barcelona. “D’ençà que soc al Museu del Còmic de la Massana practico més. L’any vinent tinc previst un book i espero que en un parell d’anys pugui estar publicant un nou còmic”, explica amb il·lusió.

tracking