L'hora dels millennials

Una oportunitat a la banca

Sergiu Radoi és economista i treballa en el sector bancari andorrà

Una oportunitat a la banca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sempre m’ha agradat tot allò relacionat amb els números, les finances i el sector bancari. Gràcies a Andbank vaig poder conèixer la professió des de dins i entrar a formar part de les finances a Andorra”, explica Sergiu Alexandru Radoi.

El jove va néixer fa 26 anys a Romania però en fa quatre que treballa en el sector bancari andorrà. Aquesta passió per l’economia el va dur a estudiar el grau a la Universitat Autònoma de Barcelona, on també hi va realitzar un màster en matemàtiques per als instruments financers. “Va ser aleshores quan vaig descobrir Andbank. Van venir a fer una xer­rada sobre el Training Program i vaig decidir presentar el meu cur­rículum per provar sort”, explica el jove. I la va tenir. Després de passar tres entrevistes personals, l’entitat bancària va decidir que Radoi era un gran candidat per formar part de la plantilla, encara que fos de becari durant un any. Una oportunitat que el va obligar a traslladar la seva residència d’Espanya a Andorra.

Radoi va poder conèixer el sector bancari del país des de dins. “Quan va acabar l’any de la beca em van fer fix i vaig entrar a formar part del departament d’administració de fons internacionals”, comenta. Allà es dedica a gestionar les ordres de compra i venda i els KPI (Key Performance Indicators), que són mesures que una empresa fa servir per monitorar el rendiment i progrés dels objectius estratègics, i a revisar que les finances siguin correctes. "La tasca principal és calcular i controlar el valor liquidatiu dels fons i complir certes lleis que no puc explicar per motius de confidencialitat”, argumenta.

La banca és un dels sectors amb més estabilitat de cara al futur, tot i que Radoi explica que es viuen moments de grans variacions. “És com la borsa però seguint una tendència”, compara. Pel que fa al futur a Andorra, el jove es mostra esperançat i molt il·lusionat per poder viure els canvis que suposaria una entrada del país dins la Unió Europea. “La banca andorrana s’està transformant i estic convençut que millorarà molt cap a la Unió Europa. Obrir-se al món i expandir-se sempre és bo”, conclou el jove. Tot i que li agrada la seva feina actual, no descarta canviar, ja que es considera una persona molt ambiciosa. I el que té clar és que Andorra “és un bon lloc per aprendre i conèixer de primera mà les finances internacionals”.

tracking