L'hora dels millennials

A la recerca dels diamants

El jove historiador Adam Laghazaoui ha fet la tesi doctoral sobre Angola

A la recerca dels diamants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La història no només és parlar de guerres, dates concretes i reis. Hi ha moltes més coses apassionants per explicar”, comenta Adam Laghzaoui, un jove doctorand andorrà. Reviure esdeveniments del passat és una de les seves passions. Ho va començar a desenvolupar quan va cursar el grau en Història a la Universitat de Granada i ho va perfeccionar amb el màster en World History a la Universitat Pompeu Fabra. Ara ho posa en pràctica amb la tesi El paper de la Companhia de Diamantes de Angola (Diamang) davant la Guerra Colonial (1961-1974), on estudia l’entrada de capitals estrangers i les relacions internacionals durant el conflicte i la independència d’Angola. “Estudio les estratègies que van dur a terme des de la companyia per fer que la producció es doblés i no causes un col·lapse”, assegura el jove, que també es declara un amant de la història africana. Un doctorat que està duent a terme a distància, ja que el compatibilitza amb una feina d’administratiu al departament d’Afers Exteriors.

El Govern li va atorgar dues ajudes per poder realitzar el doctorat. La primera beca li va permetre estalviar-se el 50% de la matrícula universitària, mentre que la segona va ser una de mobilitat, que li va permetre fer una estada de tres mesos a Lisboa. “Allà vaig poder fer tot el treball de documentació, ja que Angola era una colònia portuguesa i tenen tot el que necessitava”, comenta Laghzaoui. A més de la dotació econòmica, la beca de mobilitat la valora molt positivament perquè, segons explica, té valor dins l’expedient acadèmic. “Quan acabi el doctorat m’agradaria assolir una beca postdoctoral i seguir investigant”, comenta.

El futur de la seva professió el veu “complicat”, ja que afirma que a Andorra només podria exercir com a professor. “Hi ha moltes més opcions a part d’aquesta, però crec que hi ha més possibilitats fora del país, sobretot a França. M’agradaria treballar allà”, conclou Adam Laghzaoui.

tracking